Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje sportaša

Štimac, I. Brkljačić i Delaš zajedno u školi

Igor Štimac
Foto: Leonard Ninčević
1/2
06.10.2009.
u 08:04

Pa moram priznati da osjećam malo uzbuđenje - govorio je jučer Igor Štimac dok je očekivao početak prvog školskog dana.

Trener Zagreba i bivši čelnik Udruge prvoligaša sjeo je u klupe splitske Aspire, visoke škole za sportski menadžment, koja je otvorila vrata prvoj generaciji svojih studenata.

Obrazovanje zlata vrijedi
- Ja volim svaki dan učiti, a svakako da će mi to pomoći u stjecanju koje je nužno za sve one koji se žele na kvalitetan način baviti upravljanjem klubovima ili sportskim organizacijama te usavršavanju i obuci igrača. Od obrazovanja ne valja bježati, nego ići prema njemu - kazao je Štimac.

A hoće li se baviti upravljanjem ili trenerskim poslom, Štimac još ne zna.

- O tome ne razmišljam previše, no znam da će mi to biti nadogradnja, bez obzira na to što mi budućnost donijela - kaže Štimac.



A školski kolege bit će mu još neki naši poznati sportaši. Jedna od polaznica Aspire je i Ivana Brkljačić, naša bacačica kladiva, koja već radi na organizaciji sportskih natjecanja, ove je godine bila direktorica Hanžeka, zagrebačkog atletskog mitinga.

- To želim ubuduće raditi, karijera mi ide u tom pravcu, pa je bilo logično da upišem i tu školu - ističe Ivana, koja je ujedno i studentica novinarstva.

Slične škole u Zagrebu nema.

- Svaka čast da je u Splitu otvorena ta škola, mislim da nam i te kako treba, cijeloj državi, jer smo u tom segmentu jako loši. Jednostavno nemamo ljude, ili ih je jako malo, koji su školovani za taj posao - napominje Ivana Brkljačić.

A među brojnim studentima koji su nestrpljivo očekivali prvo školsko zvono te uvodno predavanje, primijetili smo i našeg najboljeg mladog košarkaša Marija Delaša. Jučer je ipak bio među promatračima.

I Delaš bi učio

- Još razmišljam o tome hoću li upisati tu školu, no zanima me pa sam došao malo se informirati prije nego što se odlučim - kazao je Mario Delaš.

A kako će u dresu KK Split ostati i ove sezone, neće biti daleko od škole, stizat će na nastavu.

- Pa zašto mislite da ću u Splitu ostati samo ovu godinu? Možda odigram još koju sezonu - otkrio je mladi Delaš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije