Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sletio šibenski dragulj

Stiglo i treće pojačanje: Dinamo kupio Alispahića!

\'08.11.2009., Zagreb, Hrvatska - Stadion Maksimir, 1 HNL, 14. kolo. Utakmica NK Dinamo - NK Sibenik. Adrian Daniel Callelo, Mehmed Alispahic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
30.12.2010.
u 07:51

Tog je 23-godišnjeg veznjaka, koji ima dva nastupa za reprezentaciju BiH, želio i Hajduk, pa je ovo ujedno i još jedna Mamićeva pobjeda nad bijelima.

Iako su Dinamovi čelnici poslije predstavljanja Brezovca i Palića nekoliko puta istaknuli da je prijelazni rok gotovo sigurno završen, u Maksimir stiže novo pojačanje. Plavi su se o svemu dogovorili s najboljim igračem Šibenika Mehmetom Alispahićem, koji bi nakon Nove godine trebao potpisati ugovor s prvakom!

Vrijedi dva milijuna eura

Alispahić je rođen 24. studenoga 1987. u Bugojnu, a iz tamošnje Iskre u Šibenik je došao u srpnju 2008. godine. Prošle je sezone s Erminom Zecom činio ubojit Šibenikov tandem iz BiH, na čijim je krilima klub završio četvrti u prvenstvu i izborio nastup u pretkolu Europske lige. No Zec je potom otišao u turski Genclerbirligi za 2,2 milijuna eura, otišli su i Ademi, Makarin, Bulat..., pa su Šibenčani pali i jesen su završili tek na 14. mjestu sa 18 bodova. Od 21 pogotka kluba sa Šubićevca Alispahić je postigao osam i četvrti je strijelac Prve HNL ove sezone. Igra na poziciji veznog igrača, pretežno na desnoj strani, ima dva nastupa za reprezentaciju BiH, a prema Transfermarktu, tržišna mu je vrijednost dva milijuna eura, uvjerljivo najviše u Šibenikovoj momčadi.

Dinamovi su navijači Alispahića zapamtili i po sjajnom pogotku iz svibnja, kada je lobao Butinu sa 35 metara! I tom je pobjedom nad Zagrepčanima od 2:1 Šibenik potvrdio mjesto koje ga je odvelo u Europu.

U oba kluba, dakako, službeno nisu željeli potvrditi informaciju. Logično, jer ugovor još nije potpisan. Ali prepreka više nema...

Marčinko: Bila bi nam čast

– U ovom prijelaznom roku novi su igrači Dinama samo Brezovec i Palić. Alispahić spada u vrh nogometa u Prvoj HNL, za njega ima mjesta u svakoj momčadi u Hrvatskoj i šire, u regiji i bila bi nam čast da postane igrač Dinama – rekao je Tomislav Marčinko, Dinamov direktor za odnose s javnošću.

I njegov je prijatelj Zec više puta istaknuo da Alispahić može igrati u svakom turskom klubu.

Komentara 28

Avatar Kralj meraka
Kralj meraka
18:03 30.12.2010.

Ovo po meni nije nikakav gubitak za Hajduk,ti tzv ˝talenti˝ iz hnl-a su nas uništili zadnji godina počevši od Rukavine,Tomasova itd bolje je dat šansu Trebotiću i Tičinoviću

VE
Velikogoričan56
15:28 30.12.2010.

Ovo je u svakom slucaju dobra vijest, tesko da Alispahic moze biti losiji od Etta, a Tomecaku je dobro dosla alternativa ako slucajno nema Vrsaljka, pa Tomecak mora igrati desnog bocnpg

BU
buljibaba
16:26 30.12.2010.

U agregatu ima više balija nego u Čeliku iz Zenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije