Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT SE OPORAVLJA

Stigao i Jere Macura, žuti kompletirali tim

Jere Macura
Goran Kovačević
22.09.2009.
u 16:57

Milijun kuna koje im je na račun prošli tjedan uplatio Grad Split dao je, čini se, jak vjetar u leđa Košarkaškog kluba Split.

Milijun kuna koje im je na račun prošli tjedan uplatio Grad Split dao je, čini se, jak vjetar u leđa Košarkaškom klubu Split. Klub s Gripa time je riješio najakutnije dugove i krenuo u sastavljanje momčadi. U skladu sa zacrtanom strategijom orijentirat će se žuti na domaće snage, a i igrači koje su doveli ponikli su na Gripama.

Nakon što su prošli tjedan finalizirali dovođenje organizatora igre Igora Sumića, jučer se na jednogodišnju vjernost žutom dresu obvezao i krilni centar Jere Macura, kojemu je istekao ugovor sa Zadrom. Sada već 29-godišnji igrač prošao je Splitovu školu košarke, školovao se i igrao u SAD-u, potom iz Splita otišao u Zagorje, zatim u Bruxelles i Kvarner. Protekle dvije godine nosio je dres Zadra, a sada se vratio u matično jato. Na istoj poziciji krilnog centra igra i "supernada" Mario Delaš, a Macurino iskustvo sigurno će pripomoći da se sva odgovornost ipak ne svali na leđa mladog igrača.

– Dovođenjem Macure i prije Sumića zatvorili smo roster. Sada imamo igrače i trenera s kojima ćemo zaigrati u A 1 ligi – jasan je direktor Košarkaškog kluba Split Petar Škovrlj.

Ovaj bi igrački kadar Splitu trebao biti dovoljan da bez problema izbori igranje u Ligi za prvaka. Tada će se eventualno razmišljati o daljem pojačavanju tima.

– O tome je još rano pričati, vidjet ćemo. Ovisi o tome što će ovi igrači pokazati te o financijskim mogućnostima – dodaje Škovrlj.

A kako bi momčad što bolje pripremio za novu sezonu, uprava je treneru Borisu Kurtoviću i njegovim izabranicima organizirala turneju po Sloveniji i Hrvatskoj tijekom koje bi žuti trebali odigrati nekoliko susreta s jakim protivnicima.

– Trajat će od subote do utorka. U subotu ćemo igrati s Heliosom u Domžalama, potom u nedjelju protiv Slovana, u ponedjeljak s Cedevitom, a najvjerojatnije sa Zagrebom u utorak. Neće momčadi loše doći ovako jake utakmice – kaže Škovrlj.

Ključne riječi
srb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije