Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Steven Gerrard: Možda ću se kajati što nisam otišao u 
Real, ali Liverpool mi je sve

Steven Gerrard
Foto: Reuters/PIXSELL
18.05.2015.
u 16:00

U klubu je ostao i zbog svog rođaka koji je preminuo u tragediji u Sheffieldu 1989., piše tjednik Max!.

Kada budem umirao, ne vodite me u bolnicu. Odvedite me na Anfield, ondje sam rođen, ondje želim i umrijeti!

Te je riječi prepune emocija izrekao čovjek zbog kojeg je u subotu, 16. svibnja Anfield plakao. Steven Gerrard (34) odigrao je posljednju utakmicu pred slavnim Kopom, nažalost ostat će upamćena po porazu protiv Cristal Palaca 1:3. Nakon 17 sezona, nakon 709 utakmica i 185 pogodaka, nakon 11 trofeja podignutih u zrak, dogodilo se ono nezamislivo, Stevie G obući će dres drugog kluba. Posljednje godine karijere provest će u SAD-u, uživajući u LA-u gdje će ga zlatom plaćati za "umirovljenički" nogomet. Otići će kao legenda, jedan od posljednjih nogometnih "Mohikanaca", ali bez naslova prvaka Engleske, donosi Max!

Istambulska tragedija

Najveći trenutak Stevena Gerrarada dogodio se 25. svibnja 2005. U finalu Lige prvaka Milan je nakon 45 minuta vodio sa 3:0, a onda je u ludih šest minuta nastavka Liverpool učinio nemoguće - bilo je 3:3. Liverpool je uspio utakmicu odvesti u produžetke, a potom i jedanaesterce te osvojiti prvi europski naslov poslije 21 godine čekanja.

– To je utakmica koja simbolizira sve što je Gerrard značio momčadi, bio je ključni igrač generacije – rekao je Igor Bišćan koji je dramatično finale odgledao s klupe, iako je te sezone kod Rafe Beníteza uglavnom bio starter. Gerrardova lojalnost nikada nije dolazila u pitanje. On je živio za Liverpool.

U ljeto 2004. Zinédine Zidane je kod Florentina Péreza inzistirao na dovođenju Stevena Gerrarda, želio ga je imati pored sebe u momčadi. I gazda Reala dao je sve od sebe, ali čuo je nešto što nije navikao čuti.

– Klub je dva puta pokušavao, ali Gerrard nije želio napustiti Liverpool. Nema puno igrača koji bi odbili Real, ali to mnogo govori o lojalnosti – otkrio je Zidane.

José Mourinho u posljednjih je deset godina za pojačanja dao milijardu eura.

– Pokušavao sam Gerrarda dovesti u Chelsea, sanjao sam vezni red Gerrard – Lampard – Makalele, potom i u Inter i Real, ali je uvijek ostajao neprijatelj. Odbio je mnoge velike klubove kako bi igrao samo za jedan klub – ispričao je Mourinho.

– Možda će doći dan kada ću se kajati zbog toga, možda kada me unuci budu pitali: "Djede, zašto nisi otišao u Real kad su te zvali?" Ali siguran sam kako bih se više kajao da sam napustio Liverpool – zaključio je Gerrard.

Liverpoolov DNK utkan je u njega još pod djetinjstva i tragedije na Hillsboroughu u kojoj je njegov tada desetogodišnji rođak Jon Paul Gilhooley bio najmlađi od 96 navijača redsa koji su izgubili život.

– Kad bih otišao iz Liverpoola, pljunuo bih na Jonov grob – kazao je.

Odan klubu i frizeru

Tri godine nakon Hillsborougha, u proljeće 1992., u stupcu lokalnih novina, u rubrici "Buduće zvijezde" pojavila se fotografija dječaka u dresu Liverpoola kojemu su u tekstu čak i ime bili krivo napisali. Dvadeset i tri godine poslije, on taj dres i dalje nosi, a ime mu se izgovara sa strahopoštovanjem, kao jednog od najvećih igrača i kapetana u povijesti kluba.

Brojni su igrači na društvenim mrežema izrazili veliku zahvalnost, a posebno je duhovit bio Joe Barton, koji je s QPR otišao u Drugu ligu:

- Jedno od tvojih najvećih dostignuća u mojim očima je spoznaja da tako dugo imaš istu frizuru! A najveći kompliment koji ti mogu dati jest taj da ću svojim unucima jednoga dana pričati kako sam ponosan što sam jednom igrao protiv Gerrarda!

>> Steven Gerrard odbio potpisati dres LA Galaxyja

>> Fabio Cannavaro se osramotio, ne zna kako izgleda Steven Gerrard

Komentara 1

UM
umnjak
17:49 18.05.2015.

Najveci, neponovljivi,...Steve G!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije