Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAROBNA RUKA

Warriorsi pobijedili, ali priča večeri je ovaj koš Stepha Curryja!

Steph Curry
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.03.2016.
u 08:42

Zabio je samo 12 u večeri, ali kad je lopta ušla s polovice terena u posljednjoj sekundi prvog poluvremena, samo se o tome pričalo

Hrvatski košarkaši mirovali su prošle večeri u NBA ligi, ali devet sjajnih utakmica se odigralo, među kojima i ona aktualnih prvaka Golden State Warriorsa. Pobijedili su na svom terenu Utah Jazz 115:94 čak i kad se Stephu Curryju baš nije igralo pa je u 31 minuti na parketu zabio svega 12 poena, od čega tri trice. Ali zato je pogodio na kraju druge četvrtine s polovice terena i priskrbio si potez utakmice!

Iako nitko nije bio posebno raspoložen, bilo ih je ukupno pet dvoznamenkastih (Thompson 23p, Green 17p, Barbosa 13p, Speights 16p) pa su protivnici otišli kući praznih ruku. No ni kod njih nitko nije bio baš posebno efikasan pa se kao najbolji strijelac Jazzera s 18 poena prometnuo Burke, a Hayward je završio večer sa 16. Time Utah ima omjer 29-35 i još je uvijek deveta, a osmi Houston (32-32) im je sve dalje. Golden State je pak uvjerljivo prvi, imaju 57-6 omjer i u lovu su na rekord Chicago Bullsa (72-10).

Također, nisu izgubili kod kuće 46 utakmica zaredom i po tom su najbolji u povijesti. Uostalom, Chicago Bullse predvođene Michaelom Jordanom su prestigli prije dva dana te ih sad ostavljaju iza sebe za već dvije utakmice i sigurno da će se to nastaviti s obzirom na formu koju Warriorsi prikazuju, a u takvoj ih situaciji čekaju sad još četiri domaće utakmice zaredom.

No onaj "nedostižni" rekord im je ipak draži, završiti sezonu s manje od deset poraza te se i time upisati u povijest. Vrlo su blizu, bez obzira što im neće biti ni najmanje lako jer kad završi ovaj niz domaćih susreta, slijede tri gostovanja - Dallas, San Antonio i Minnesota. Dok je potonja najslabija druga dva bit će teška i ako to "prežive", ponovno ih čekaju četiri domaće utakmice.

REZULTATI:

Boston Celtics - Memphis Grizzlies 116:96
Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 122:113
Philadelphia 76ers - Houston Rockets 104:118
Milwaukee Bucks - Miami Heat 114:108
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 96:102
Phoenix Suns - New York Knicks 97:128
Oklahoma City Thunder - LA Clippers 120:108
Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 111:120
Golden State Warriors - Utah Jazz 115:94

>> Lakersi krenuli u pobjednički niz, slavili su protiv Hezonjina Orlanda

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije