Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stefan Vujić:

U Njemačkoj moramo odigrati bez 'dječjih bolesti', to je jedina šansa

Stefan Vujić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
26.03.2016.
u 14:32

'U nedjelju nas očekuje jako teška utakmica. Mislim da njima prednost od jednog pogotka ništa ne garantira.'

Rukometaši PPD Zagreb danas putuju u Manheim gdje će u nedjelju 27. ožujka protiv RN Löwena igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka. Prvu utakmicu “plinari” su izgubili u Areni, s pogotkom razlike, uz mnoštvo promašaja i pogrešaka.

– U nedjelju nas očekuje jako teška utakmica. Mislim da njima prednost od jednog pogotka ništa ne garantira. Oni sigurno ne mogu odigrati mirnu utakmicu. Svjesni smo svojih mogućnosti i potrudit ćemo se da odigramo našu najbolju utakmicu ove sezone. Moja momčad sigurno ima kvalitetu da prođe u četvrtfinale – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Nije zanemariva činjenica da su zagrebaši ove sezone jako dobro prolazili na gostovanju u Njemačkoj. Tako su od Flensburga izgubili samo s pogotkom razlike, a od Kiela s dva. U obje utakmice mogli su bez problema pobijediti. No, nisu uspjeli osvojiti bodove, ali su uspjeli ostati bez Luke Stepančića, koji se “slomio” minutu prije kraja susreta u gostima protiv Flensburga. Eh, da je Stepančić sada u sastavu, ne bi Nijemci nimalo mirno spavali.

– Pa ne mogu ni ovako mirno spavati jer je rezultat aktivan. Kako za njih, tako i za nas. Mi u nedjelju nemamo što izgubiti, a možemo dobiti jako puno. Činjenica je da su u posljednje dvije sezone u svojoj dvorani izgubili možda dvije ili tri utakmice – rekao je Stefan Vujić, igrač PPD Zagreba.

Momčad je sigurno pogledala nekoliko puta videosnimku prve utakmice?

– Jesmo, gledali smo i vidjeli gdje smo sve griješili. Nakon gledanja došli smo do zaključka, po tko zna koji put, da smo sami sebe pobijedili. Nadam se da će se te naše “dječje bolesti” u nedjelju svesti na minimum i nadam se da ćemo se u Zagreb vratiti s plasmanom u četvrtfinale – zaključio je Vujić.

Ne bi bilo loše da PPD Zagreb ponovi lanjski uspjeh kada su u četvrtfinalu ispali od Barcelone. U slučaju da prođu, čekao bi ih PSG, momčad koja posljednje dvije godine nije uspijevala proći na Final-four, koji se krajem svibnja igra u Areni Köln. Parižani su se u četvrtak navečer jako mučili u domaćem prvenstvu pobijedivši Nantes s pogotkom razlike, koji su postigli u zadnjem napadu.

– Bojim se samo da rezultatski ne “stradamo”. Ako u muškoj utakmici, izgubimo, bit ću zadovoljan jer smo dali sve od sebe. Ako ispadnemo, idemo dalje, već nas za tjedan dana čeka završni turnir SEHA Gazprom lige – zaključio je Vujović.

>>Vujović i Mamić gosti emisije Sport nedjeljom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije