Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR Izdržali i četvrtu utakmicu neporaženi uz osam osvojenih bodova

Stanovi će do kraja jeseni konačno biti bez fenjera

03.11.2008.
u 16:08

Koliko je lopta okrugla, najbolje su pokazale tri posljednje utakmice nogometaša Zadra. Protiv Hajduka realizirali su jedinu pravu prigodu te se potom uspjeli obraniti, protiv Rijeke u Hrvatskom kupu skupo su ih stajala dva loše izvedena jedanaesterca, a protiv Slavena Belupa izgledalo je kao da su se zamjerili sreći.

Naime, Zadrani su stvorili barem sedam, osam izglednih prigoda koje je redom branio gostujući vratar Silvije Rodić, a koji je, na iznenađenje zadarskih novinara, izjavio kako neke udarce od sunca nije dobro vidio te ni sam ne zna kako ih je obranio?!

Batur dvaput spašavao
No tada je "fortuna" stupila na scenu te je dvije minute prije kraja osnovnog dijela utakmice Zadar uspio poravnati sjajnim pogotkom Marina Batura iz slobodnog udarca sa 21 metra.

Zadarski veznjak time je drugi put u zadnjim trenucima neke utakmice bitno pridonio da njegova momčad osvoji vrijedne bodove. Prvi put je to bilo protiv Varteksa kada je izveo slobodni udarac koji je glavom u pogodak pretvorio Ante Puljić.

– Nadam se da sam se pogotkom iskupio za promašeni jedanaesterac protiv Rijeke u Hrvatskom kupu. Bitno je da stvaramo šanse, da smo kolektiv, a ne tko zabija pogotke ili asistira. Bio sam dva i pol mjeseca ozlijeđen i ne mogu igrati više od 30-ak minuta, što naš trener dobro zna. Nadam se da ću u idućim utakmicama biti spremniji i još više doprinijeti rezultatima Zadra – kazao je Marin Batur.

Preskočiti Inter
Bez obzira na to što je momčad sa Stanova protiv Koprivničana tražila pobjedu, jer se grčevito bori za ostanak, na kraju su svi bili zadovoljni i tim jednim bodom. Približili su se time predzadnjem Interu na samo dva boda, s mogućnošću da Zaprešićane u izravnom dvoboju 30. studenog na Stanovima i preskoče. Treba priznati i Upravi Zadra da je posve pogođen izbor Ivice Datkovića za novoga trenera, iako on dosad nije vodio prvoligašku momčad. No, kada ugledni suparnici poput Zagreba, Hajduka, Rijeke i Slavena Belupa stvore ukupno manji broj prigoda nego Zadrani, kada te nitko ne nadigra, te u četiri utakmice primiš samo tri pogotka i osvojiš osam bodova, ostanak djeluje vrlo moguće.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije