Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Stanković uoči debija u Beogradu: Imamo podršku HNS-a, moramo odigrati kako znamo

Futsal reprezentacija
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
04.02.2016.
u 17:18

– Nama je najvažnije da smo opet ovdje, treći put zaredom na europskoj smotri, i cilj nam je potvrditi prošle rezultate, odnosno pokazati da plasmani u polufinale i četvrtfinale nisu bili slučajni

Hrvatsku futsal reprezentaciju u petak u Beogradu očekuje prva utakmica na Europskom prvenstvu, a protivnik je Kazahstan. U našoj skupini već je odigrana jedna utakmica u kojoj je Rusija pobijedila Kazahstan sa 2:1.

Uoči početka natjecanja, hrvatski izbornik Mato Stanković za službenu stranicu HNS-a podijelio je svoja razmišljanja.

– Kazahstan ima Brazilce koji su nositelji igre klupskog prvaka Europe, a Rusima je prva petorka praktično brazilska. Kazahstan veliku većinu utakmice igra s brazilskim igračem-vratarom, koji jako dobro igra nogom. No, veći je problem što time ne dopuštaju protivniku razviti svoju igru, razbija se ritam, uvlače nervozu i samo se čeka trenutak kada će im protivnik postati nervozan. To su pokazali i protiv Rusa, a osim toga jako su dobri u prekidima – rekao je Stanković i dodao:

– Napravili smo videoanalizu i napravit ćemo sve što možemo. Moramo biti strpljivi, ne žuriti, a ovisno o razvoju zbivanja možda i mi upotrijebimo njihov sustav iako ga niti jedan trener ne voli. On uništava futsal i može biti zanimljiv samo navijačima momčadi koja tako igra u trenucima kad ne mora. Rusija puno rotira, koristi 10 do 12 igrača, i njihov je neskriveni cilj ulazak u finale. Igrali smo s njima i prijateljske utakmice koje su završile neriješeno i bili bismo sretni da tako bude i u Srbiji. Ipak, više ćemo znati poslije susreta s Kazahstanom.

Istaknuo je da je vrlo važno što smo se uopće plasirali.

– Nama je najvažnije da smo opet ovdje, treći put zaredom na europskoj smotri, i cilj nam je potvrditi prošle rezultate, odnosno pokazati da plasmani u polufinale i četvrtfinale nisu bili slučajni. Na prošlom EP-u nitko nam nije dao ni gram šanse protiv Španjolske pa smo ipak iznenadili mnoge i odigrali neriješeno. U futsalu je jako teško izboriti plasman na EP, ovdje dođe samo elita i svako opuštanje može biti presudno. Ipak, svako natjecanje nosi motiv da se napravi još više, prije svega plasman u drugi krug, premda našu skupinu nazivaju skupinom smrti. Ključ je protiv Kazahstana, odradimo li to kako treba, četvrtfinale je izgledno.

Tko su favoriti i što možemo očekivati od Hrvatske?

– Dovoljno smo pametni i profesionalni, imamo odlične uvjete i podršku HNS-a, posebno predsjednika Šukera, i hvala im na tome, i jedini nam je cilj da odigramo kako znamo i možemo, na gornjoj granici mogućnosti. Ne razmišljamo o suparniku o četvrtfinalu, suludo bi bilo pričati o tome, ali nitko nas nije posebno nadigrao proteklih godina. Idemo prvo odraditi skupinu pa što bude. Na ovom EP-u mnoge reprezentacije mogu iznenaditi, no tri su najbolje momčadi Španjolska, Italija i Rusija, a i Portugal je uvijek tu negdje. Nitko ne može sa sigurnošću računati na pobjedu, a iznenaditi bi mogao domaćin Srbija, na krilima publike.

>>Srbija pobijedila Sloveniju pred rekordnih 11.000 gledatelja

Komentara 1

OR
@orlando
21:39 04.02.2016.

Stankovic? Bivši Srbin kao i većina Hrvata !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije