Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVICARCU NASLOV

Wawrinka: Ćorić je odličan, uvijek nađe način kako se vratiti

Stanislas Wawrinka
Reuters/PIXSELL
10.01.2016.
u 18:26

- Znao sam da će finale biti teško. Ćorić je odličan tenisač. On uvijek pronalazi način kako se vratiti u meč - kazao je Wawrinka.

Premda nije uspio pobijediti u svom prvom ATP finalu, mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije imao previše razloga za nezadovoljstvo nastupom u indijskom Chennaiju.

- Wawrinka je odigrao fantastičan meč - kazao je Ćorić nakon poraza od četvrtoga tenisača svijeta Švicarca Stanislasa Wawrinke 3:6, 5:7.

Ćorić je u svom prvom finalu u karijeri pružio dostojan otpor Wawrinki, koji se ipak pokazao prejak. Ćorić je s 19 godina postao najmlađi igrač u ATP finalu nakon 2008. godine i Marina Čilića, koji je tada s 19 godina nastupio u finalu New Havena. 

- Bilo je to moj prvi finale zbog čega sam načinio nekoliko pogrešaka previše - poručio je Ćorić.

Njegovu igru pohvalio je i Wawrinka koji je porazio Ćorića u Chennaiju i prošle godine, ali u drugom kolu.

- Znao sam da će finale biti teško. Ćorić je odličan tenisač. On uvijek pronalazi način kako se vratiti u meč - kazao je Wawrinka dodavši: 

- Chennaiju je za mene iznimno važan turnir. Lijepo je otvoriti godinu naslovom.

U dosadašnja dva međusobna okršaja prošle godine slavio je Wawrinka, u Chennaiju i Cincinnatiju. Do finala u Indiji, svog prvog u karijeri, Ćorić je stigao pobjedama protiv Marcela Granollersa, Austina Krajiceka, Roberta Bautiste-Aguta i Aljaža Bedenea. Učinkom iz Chennaija Ćorić će napredovati na 40. mjesto ATP ljestvice. 

>> Borna Ćorić ostao bez prvog ATP naslova, Wawrinka je bio prejak

Komentara 1

DU
Deleted user
21:21 10.01.2016.

Sve cestitke Borni. Imao je mnogo manje vremena da se oporavi nakon teskog jucerasnjeg polufinala. Mislim da je danas pruzio solidan otpor Wawrinki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije