Naslovnica Sport domaći nogomet

Stadion Metalca dobiva ime ''Ante Gotovina''

Po generalu Anti Gotovini uskoro će ime nositi dosadašnji Sportski centar Bikara u Osijeku.
17. travnja 2011. u 12:15 30 komentara 30 prikaza
Nogomet

Izvršni odbor Metalca, osječkog četvrtoligaša, dan po objavljivanju presude u Haagu jednoglasno se odlučio na taj čin, potvrdio je čelni čovjek kluba Boro Ivković.

– Ovo je podrška kluba i građana Bikare generalu Anti Gotovini. Ovo je najmanje što možemo dati. Kada je izrečena presuda plakao sam kao da mi je netko najdraži umro – rekao je Boro Ivković.

Njihova inicijativa dobila je potporu i čelnog čovjeka Županijskog nogometnog saveza Ante Vučemilovića.

– Mi po statutu kluba imamo pravo na promjenu imena, ne zanima nas politika i to hoće li novi naziv nekome od političara smetati. U 16 godina koliko sam na čelu kluba u njega sam uložio svojih milijun eura, Nismo protiv nikoga, ali jesmo za generale Gotovinu i Markača – kazao je Ivković.

Ulaz u stadion Metalca do sada su krasile slike generala Ante Gotovine i Mirka Norca, a do kraja tjedna pored njih će stajati i Mladen Markač te Branimir Glavaš.

-  Do utakmice veterana Metalca i Pakoštana sve će biti gotovo – zaključio je Ivković.

Inače, stadion Metalca kapaciteta je oko tisuću mjesta, od kojih je 600 sjedećih.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

 • bomba:

  Aristarh. Ovako se ne čuva ponos, ovako se izražavaju ljudi koji su skloni pasti pod uticaje trenutnih događaja. Ante Gotovina nije nastao 15.04.2011 za njega se znalo puno prije pa se nitko nije sjetio generala prije. Ovo me podsjeća na ... prikaži još!a komunistička imena kad se lokalni močnici dodvoravaju narodu a najviše močnicima iznad njih poltronskim izražavanjem svojih osječaja. Ovdje su najmanje u pitanju osječaji, a najviše dodvoravanje narodu i nekim institucijama koje su danas glasne a za pola godine ih više nećemo čuti.

 • baš:

  Čini mi se kako ne treba ovakve stvari raditi. One su populističke ali ne donose dobro. Htjeli mi ili ne svijet će nas percipirati kako se budemo ponašali. Dok presuda nije pravomoćna i dok je ovo samo reakcija na poredak ... prikaži još! koji su neki postavili nije dobro to činit. Ajmo probati smisliti nešto što podiže dostojanstvo, što je daleko teže učiniti nego ovako reagirati. Učiniti nešto mirno, a dostojanstveno, jako. Kako malo tko može. Moramo pokazati zbog čega smo htjeli iz jugoslavije van, zbog čega smo prihvatili nametnut nam rat i što je najvažnije koji smo vodili daleko slabiji, pa se od nas kao očekivalo da ćemo ga voditi cvijećem i zastavicama (pri tome ne opravdavam pojedinačne zločine iako sam svjestan da njih u ratu mora biti jer su ih radili i ameri, i englezi i francuzi i nijemci i grci i rimljani, bez toga nema pobjeda, zato se to i zove rat).

 • Avatar Aristarh
  Aristarh:

  Tako se čuva ponos hrvatski. Svaka čast!