Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRISAO OBJAVU

Srpski trener Putinu čestitao rođendan pa 'ekspresno' dobio otkaz

Russian President Putin attends a concert in Moscow
SPUTNIK/REUTERS
10.10.2023.
u 11:59

"Poštujem svakoga, ali nitko mi ne može nalagati kako razmišljati. To se zove sloboda govora, to je demokracija. Žao mi je što sam na tu temu doživio ovo gorko iskustvo", kazao je Vladimir Jovanović

Srpski trener Vladimir Jovanović je riječima "Živi dugo, imenjače. Srbi i Rusi, braća zauvijek", javno čestitao 71. rođendan ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu. Takav je postupak odmah rezultirao otkazom u estonskom futsal klubu Smrsha Viimsi, piše estonski ERR.

Nakon što je srpski trener otpuštane, direktor trostrukog prvaka Estonije Andrej Golovin obrazložio je odluku. Kazao je kako je Jovanović otpušten zbog nekorektnog ponašanja i dodao kako je sam trener odluku prihvatio.

GALERIJA Futsal Dinamo osvojio svoj prvi naslov prvaka Hrvatske

Russian President Putin attends a concert in Moscow
1/23

"Ne možemo si dopustiti glavnome trener da postupa na ovaj način dok ratno stanje (u Ukrajini) još uvijek traje. Jovanović je kazao kako razumije odluku kluba. Dodao je i kako objava nije imala političku pozadinu. Znamo da su Srbi u boljim odnosima s našim istočnim susjedom i nije smatrao da će čestitka izazvati ovako oštru reakciju", kazao je Golovin.

VEZANI ČLANCI:

"Poštujem svakoga, ali nitko mi ne može nalagati kako razmišljati. To se zove sloboda govora, to je demokracija. Žao mi je što sam na tu temu doživio ovo gorko iskustvo", kazao je Jovanović.

Čestitku je objavio na društvenim mrežama, a premda ju je obrisao, očito nije promakla onima koji su bili u poziciji poslati ga kući. Screenshot objave možete vidjeti OVDJE.

VIDEO Dalić: Livaja? Ne trošim energiju na one kojih nema. Razumijem ga i želim mu sreću

Komentara 2

ZG
zg1985
16:55 10.10.2023.

najjaci su mi ovi srbi koji misle da su im rusi i grci braca..i meni su finci i norvezani braca..kakvi tupani

PR
pravednik2
13:11 10.10.2023.

Dobro je prošao. Da je netko iz Rusije čestitao Zelenskom, završio bi u najdaljem i nahladnijem gulagu, na 10 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije