Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILORAD ČAVIĆ

Slavni Srbin otkrio: Odbio sam trenirati Hrvate, veći sam patriot od onih u Srbiji

plivanje
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
22.07.2021.
u 14:27

"Volio bih sudjelovati u radu PSS-a, ali sada jednostavno to nije moguće. Zašto? Zato što sam ih tužio, jer zbog njihovog propusta više od dvije godine ne primam nacionalno priznanje"

Srpski plivač Milorad Čavić razgovarao je s novinariam tamošnjeg lista Sport te im otkrio kako je odbio poslovnu ponudu u Hrvatskoj jer je preveliki 'patriot'.

"Pisao mi je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza prije nekoliko tjedana da im se pridružim, da postanem dio njihovog stručnog stožera. Vjerovali ili ne. I javila se dilema: kako da pomognem drugima, kada nisam svojima. A ne mogu zato što PSS radi protiv mene i doslovno oduzima od mog djeteta i od mog života", rekao je Čavić, referirajući se na bitke koje vodi sa srpskim savezom. 

"Volio bih sudjelovati u radu PSS-a, ali sada jednostavno to nije moguće. Zašto? Zato što sam ih tužio, jer zbog njihovog propusta više od dvije godine ne primam nacionalno priznanje, koje mi po prvoj Uredbi pripada od moje 35. godine. Nisam dobio ni nagrade za uspjehe u malim bazenima. PSS nije predao potrebnu papirologiju Ministarstvu omladine i sporta (MOS). A nemam podršku MOS-a, jer po njima ne postoji model da me isplate", požalio se Čavić. 

Podsjetimo, Čavić je Srbiji donio srebro iz Pekinga otplivavši za 0,0001 sekundu sporije nego li Michael Phelps 100 m u leptir stilu. Žalio se Srbin, pregledavale su se snimke, a onda je nekoliko mjeseci kasnije odlučio napustiti Srbiju i preseliti u Italiju, gdje se također nije dugo zadržao. Sada živi u Seattleu u SAD-u.

"Mi, koji smo odrasli u drugim zemljama smo veće patriote od onih koji žive u Srbiji. Makar po ponašanju, ako ne i u srcu. Ponosimo se srpskim porijeklom, čuvamo tradiciju", rekao je o zaključio:

Ja sam 2000. odlučio plivati za Jugoslaviju, jer je još bilo svježe poslije NATO agresije. Moji su bili ponosni na moje uspjehe, kao i moji prijatelji.  Plivački savez je iz treće prešao u prvu kategoriju, dobio desetostruko veću sumu. Dotle nismo imali opremu, kapice, majice sa natpisom Jugoslavija kupovao sam na aerodromu. Zato bih volio misliti da je naše plivanje dostiglo nivo zahvaljujući mojim početnim uspjesima. Kasnije sam doživeo da mi mladi plivači na tome čestitaju - kaže Čavić.

VIDEO: Tin Srbić se javio iz Tokija

Komentara 9

PE
pepomacan
15:00 22.07.2021.

"slavni srbin" HAHAHAHAAAAAAAAAAAAA!!

ZA
zagabria5
15:18 22.07.2021.

Čuva tradiciju, opsuje kočijaški i napije se brlje

ZA
zagi101
14:53 22.07.2021.

nikad čuo za tog lika????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije