Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi ABA lige

Srpski klubovi na utakmice će k nama preko BiH

29.04.2015., Dom sportova, Zagreb - ABA liga, treca utakmica finala, KK Cedevita - KK Crvena zvezda. Nemanja Gordic, Nemanja Dangubic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
25.09.2015.
u 08:20

Cedevita: Za otkazivanje Draženova kupa najodgovorniji je nacionalni savez.

Osim brige o blokiranim kamionima svoje kompanije na hrvatsko-srpskoj granici, Mladen Veber, drugi čovjek Atlantic Grupe, jučer je razbijao glavu i zbog toga koliko će diplomatski rat susjeda utjecati na odvijanje regionalne košarkaške lige čije se prvo kolo igra 1. listopada.

Aco je to morao prije znati

Sve dok god je na snazi odluka premijera da automobili i autobusi sa srpskim registarskim oznakama ne mogu ulaziti u Hrvatsku, za odvijanje ABA lige to bi mogao biti problem. No, i zato ima lijeka, tvrdi dopredsjednik ABA lige:

– Putovanje sportašima jest otežano, ali nije nemoguće. Mi u ovaj petak u Zagrebu imamo Skupštinu klubova ABA lige i čelnici iz Srbije doći će preko Bosne. A u Hrvatsku i Sloveniju može se i preko Mađarske. No, s daleko većim problemima susreću se gospodarstvenici s obje strane granice.

Prvo gostovanje srpskih sastava u Hrvatskoj je nastup C. zvezde u Zadru 6. listopada, a pet dana kasnije isti sastav gostuje i u Zagrebu, kod Cedevite. No, više od toga Vebera muči otkazivanje Draženova kupa.

– Ako je nešto u kalendaru natjecanja HKS-a i ako je pod pokroviteljstvom predsjednice države, onda bi o tome trebalo voditi računa. Nakon poraznog ishoda EP-a, ovakva pljuska novi je materijal za zlonamjernike.

Veber će se složiti da je tako skromna organizacija diskreditacija slavnog Draženova imena, ali će i dodati:

Aco Petrović dopredsjednik je Saveza, predsjednik je KS Zagreba, kluba koji daje dvoranu i brat je igrača čije ime slavimo i on je zacijelo za ovakvo stanje znao i prije pa se prije trebalo i reagirati, a ne četiri dana prije utakmice. Osim toga, ne može se nitko iz HKS-a sada vaditi na to da je bio previše zaokupljen Eurobasketom. Ako meni negdje u firmi curi, ne mogu ja reći da to nije moja odgovornost jer sam na službenom putu. Inače, to uopće nije financijski zahtjevan događaj jer igraju dva zagrebačka kluba pa nema troškova smještaja ni dvorane, no ovdje je očito bilo to da se toga nitko nije htio prihvatiti.

Moj klub trpi štetu

Veberu se ne sviđa ni ovo:

- Pljuje se i dalje po starom sazivu Saveza, a propusti se događaju i novom sazivu. HKS je u ovom slučaju apsolutno odgovoran jer je trebalo još mjesecima prije sjesti i analizirati organizaciju tog događaja koja očito nije bila zadovoljavajuća. Nije fer da je sada jedini krivac tvorac ideje Željko Došen. Nakon svega, nemamo se pravo čuditi gdje nam je to košarka dospjela niti su za to najveći krivci košarkaši. Jer, kako da oni budu bolji ako ih ovakvo što stalno okružuje?

Zbog Draženova kupa Cedevita se zahvalila pozivima za neke druge utakmice.

– Nama je kao klubu time nanesena šteta jer smo imali poziv na dva turnira, a odbili smo jedan sjajan turnir u Istanbulu s četiri euroligaša.

>>Biserka zabranila organizatoru Kupa Dražena Petrovića korištenje imena svog sina

Komentara 10

PK
PepeCoco_Knin
12:31 25.09.2015.

Franjo, mi smo već tu svuda oko tebe!

19
1995
12:40 25.09.2015.

Da se razumemo , mi u Srbiji odavno ne zelimo da igramo ABA ligu , Delije zvanicno bojkotuju ABA ligu , ali su nasi klubovi primorani da igraju zbog ULEB-a.

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
12:59 25.09.2015.

ABA liga je najbolji dokaz da se preko sporta bratstvo i jedninstvo i ujedinjavanje balkanskih naroda može ponovo uspostaviti bez da balkanskim plemenima to narede šefovi iz Brisela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije