Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šahtar ispao od Fulhama

Srna: Utučeni smo, željeli smo proći

Darijo Srna
Reuters
26.02.2010.
u 08:51

Kapetan ukrajinskoga Šahtara Darijo Srna krajem prošle sezone podigao je trofej namijenjen najboljoj momčadi Kupa UEFA-e. Europski put sastava iz Donjecka ove je sezone već završen u 1/16 finala.

Vrata prolaska u osminu finala natjecanja Srni i suigračima zatvorio je londonski Fulham koji je kombinirano kroz dvije utakmice bio bolji 3-2.

Na ispadanja Šahtara iz Europa lige za klupsku se web-stranicu osvrnuo hrvatski nogometaš:

- Mislim da je momčad dala sve od sebe da bi se izbjeglo ispadanje. Nismo uspijeli u tome.

* Utakmicu su obilježili dvije sporne situacije igranja rukom...

- Što reći, utakmica je završila 1-1. Šteta, ali idemo dalje. Zahvala navijačima koji su se sakupili u velikom broju. Pogotovo im hvala na podršci u posljednjim minutama utakmice. Iskreno, utučeni smo, željeli smo proći.

* Što možemo dalje očekivati? Ovo je bio težak udarac za momčad?

- Jest, strahovito težak nakon kojeg nam je svima palo raspoloženje. Preostala su nam dva dana da se pripremimo za utakmicu protiv Vorskle. Ovo moramo analizirati i nastaviti dalje - kazao je Srna.

Nastavak prvenstva u ukrajinskom nogometnom prvenstvu započinje ovog vikenda utakmicama 18. kola.

Zaccheroni: Nije bila važna pobjeda, već prolazak dalje   
Trener torinskog Juventusa Alberto Zaccheroni prokomentirao je remi bez pogodaka (0-0) svoje momčadi i Ajaxa, odnosno plasman torinskog kluba u osminu finala Europa lige...

Juventus je svoje mjesto među odabranima pronašao pobjedom 2-1 u Amsterdamu u prvoj utakmici ovih suparnika.

- Večeras nas nije zanimala pobjeda, već ostanak u natjecanju, a u tome smo uspjeli. Imali smo svojih prilika za pogodak u prvome dijelu utakmice kada se lopta u nekoliko navrata šetala gol-linijom Ajaxova gola, no na poluvremenu sam zaključio da bi bilo bolje koncentrirati se na igru protunapadima - kazao je Zaccheroni i nastavio objašnjavati:

- Meni se izuzetno važnim čini to da smo se zatvorili u drugom dijelu utakmice. Sačuvati mrežu praznom bilo je izuzetno bitno.

Loše vijesti za Juventus donijela je ozljeda Amaurija koji je šepajući napustio teren, a i Diego se činio jako iznerviranim prilikom zamjene.

- Diego ima problema s mišićima, njegovo ćemo stanje proučiti sutra. Što se Diega tiče, ljutnju nisam primijetio, ali priupitat ću ga što se dogodilo. Razumijem njegove osjećaje, nitko ne voli kada ga se mijenja. Ne mislim da imamo problem - zaključio je Zaccheroni pomirljivim tonom.

Gerrard najbolji engleski strijelac u europskim natjecanjima    
Kapetan Liverpoola Steven Gerrard postigao je treći gol svoje momčadi u gostujućem 3-1 slavlju na gostovanju kod Uniree u uzvratu 1/16 finala Europa lige i tako postao vodeći engleski strijelac u povijesti europskih natjecanja...

Gerrardu je postignuti gol bio 33. europski, a njime je prestigao Alana Shearera koji je ukupno postigao 32 gola (30 u dresu Newcastlea i dva u dresu Blackburna).

- Uvijek je lijepo postavljati nove rekorde, ali najvažnije je da smo prošli u sljedeći krug natjecanja – rekao je skromni Gerrard nakon plasmana u osminu finala Europa lige, gdje će "redsi" igrati protiv Lillea.

Gerrardovo je postignuće pohvalio i menadžer Liverpoola Rafa Benitez:

- Ovo je povijestan klub koji drži brojne rekorde, kao što njegovi igrači drže brojne individualne rekorde. Ovakav je rekord veliko ostvarenje za Gerrarda, ali također je jako važan za Liverpool.

Ključne riječi

Komentara 1

BB
bbd
09:35 26.02.2010.

Koji seljak, niti igrač, nula

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije