Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA Dojam o igri u prve dvije utakmice je samo solidan, no učinkovitost je nikakva

Srna, Tudor i Klasnić crne točke

sp-klass-txt.jpg
import
19.06.2006.
u 19:30

Pogled na tablicu skupine F jedino je egzaktno mjerilo, Hrvatska ima jedan bod, u rubrici pogoci ostala je nula. Situacija je upozoravajuća, kockasti su već jednom nogom na granici u Passauu, na povratku kući, i sve je više onih koji su počeli sumnjati u Zlatka Kranjčara.

I dok je veći dio naše momčadi u solidnoj formi, Darijo Srna, Igor Tudor i Ivan Klasnić naše su tri crne točke na SP-u, a igraju na tri tako važna mjesta u momčadi. Darijo Srna bio je naš najbolji igrač u kvalifikacijama, njegovi prodori po desnom boku, izvođenja prekida pa i pogoci doveli su nas do Njemačke. U prve dvije utakmice, kao i u svim pripremnima, Srna je izgledao umorno i dekoncentrirano.

Ne znamo koliko su duboki privatni problemi (odnos s djevojkom), no bez njega u pravoj formi teško će Hrvatska u Kaiserslautern na osminu finala. Igor Tudor, koji je za kockaste odigrao nekoliko velikih utakmica, danas na poziciji zadnjeg veznog niti kvalitetno zatvara prostor, a u stvaranju igre doista je neuporabiv. Niti jedan pravi, okomiti pas, niti jedna duga lopta kojom bi okrenuo stranu.

I zbog toga su bez lopte svi oni koji bi je morali dobivati - i bokovi, i Niko Kranjčar, i napadači. Treći čovjek u mračnom tunelu zove se Ivan Klasnić. Igra na poziciji prve špice, ne trči previše, više je orijentiran na čekanje i pravu loptu. Istina je da ih nije dobio onoliko koliko bi trebao, no žalimo što u vrlo dobrim prilikama ne manifesira onaj svoj "ubilački" instinkt kao kad igra za bremenski Werder.

U kockastoj majici puca samo drvenim mecima. To su tri najveća izbornikova problema, no to su istodobno i klasni igrači koji se u Stuttgartu jednostavno igrački moraju probuditi. U suprotnom, evo ih u petak na Plesu.


Zadnja linija potpuno zadovoljila

Prosječne ocjene po linijama pokazuju da je u prve dvije utakmice zadnji red hrvatske obrane potpuno zadovoljio. Vezni red potvrdio je "šljakerski pedigre", ponajprije zato što se Niko Kranjčar nije potvrdio u kreativnom dijelu, a Luka Modrić igrao je premalo. Napadačima je prosjek bitno povisio Dado Pršo ponovo potvrdivši visoku klasu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije