Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALA, DARIJO!

Srna stao uz svoju domovinu: 'Mi ovdje znamo što znači izgubiti dom...'

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
05.02.2021.
u 07:00

Donacija od 50.000 eura uplaćena je na račun državnog proračuna Republike Hrvatske koji je otvoren u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”

Nije tajna da su sportaši najbolji ambasadori, a ponekad ti ambasadori na “tajnom zadatku” naprave stvari za koje javnost ne zna. Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna poznat je kao filantrop i humanitarac, pa tako ni sada nije zažmirio na sve što se događalo u Hrvatskoj nakon potresa na Banovini.

Naime, njegov je Šahtar na čelu s predsjednikom kluba Rinatom Ahmetovom uplatio 50.000 eura za pomoć stradalima od razornog potresa na području Sisačko-moslavačke županije i u drugim pogođenim područjima.

Zahvaljuje svom klubu

Srna je godinama spona između Hrvatske i Ukrajine i zbog njega Šahtar nije mogao stajati prekriženih ruku nakon razornog potresa u prosincu 2020. Šahtar je morao podržati matičnu zemlju svoga legendarnog igrača, poručili su iz toga kluba.

Donacija od 50.000 eura uplaćena je na račun državnog proračuna Republike Hrvatske koji je otvoren u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Srna u tome ima svoje prste, ali nevoljko se hvali svojim dobročinstvima. Ipak, sada je svima poručio sljedeće:

– Moj dom i život su dvije države: Hrvatska, moja rodna zemlja, i Ukrajina. Bio sam kapetan hrvatske reprezentacije i kapetan Šahtara. Jako mi je drago zbog postupka predsjednika našeg kluba koji je donirao određeni iznos ljudima u Hrvatskoj koji su u teškoj situaciji zbog potresa u kojem su mnogi i stradali. Jako puno ljudi ostalo je bez doma, a mi znamo što znači izgubiti dom. Naš klub i predsjednik Ahmetov puno pomažu i ljudima u Ukrajini kojima također nije lako i u teškoj su situaciji, a pomažu i Hrvatskoj. Ja mu na tome duboko zahvaljujem. To nije bila moja ideja, već inicijativa kluba i mogu samo reći da mu Hrvati to nikada neće zaboraviti.


U izbjeglištvu od 2014. godine


Bivši hrvatski reprezentativac u lipnju 2020. godine postao je sportski direktor Šahtara, kluba u kojemu je proveo čak 15 sezona kao igrač, pri čemu je nastupio u 536 utakmica te postigao 49 golova.

Kapetansku traku nosio je godinama te je najpopularniji strani igrač u klupskoj povijesti. Ukupno je osvojio 26 trofeja, od kojih je najvredniji Kup Uefe, a uz to i deset naslova prvaka Ukrajine, sedam puta Kup Ukrajine te osam puta Superkup.

Šahtar dobro zna kako je to ostati bez krova nad glavom jer je u izbjeglištvu od svibnja 2014. godine od kada ne može i igrati na svom stadionu Donbass Areni koja je oštećena u nekoliko raketnih napada.

Trenutačno je Donbass Arena dom humanitarne organizacije koja donacijama u hrani i robi pomaže siromašnima u Donjecku. 

Komentara 1

KP
Karlovacko pivo
10:41 05.02.2021.

Šahtaru 50 000 eura kao nama 50 kuna ali svejedno veliko hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije