Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinska liga

Srna pucao po svom golu: Samo sam testirao Pjatova

Darijo Srna
AFP
26.04.2010.
u 15:00

Nogometaši Šahtara u nedjelju su na najbolji mogući način iskoristili kiks kijevskog Dinama koji je dan ranije kod Karpatija poražen 1-0. Slavljem 3-0 kod Černomoreca preuzeli su vrh ljestvice...

Do kraja tamošnjeg ligaškog nadmetanja preostala su tri kola u kojima će se klub iz Donjecka gostovati kod Metalurga iz Zaporožja i Simferopola, dok će u pretposljednjem kolu udomaćiti Dinamo u derbiju lige. Pogled na ljestvicu reći će da Šahtar ima 68 bodova, a Dinamo tri manje, odnosno sugerirati neizvjesnost do raspleta prvenstva.

Nedjeljnu pobjedu za službene klupske internet stranice prokomentirao je kapetan momčadi i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

* Rano ste postigli pogodak...

- Nisam ja postigao pogodak (smijeh)...

* Šahtar, ili preciznije Jadson (6. minuta iz penala, op.a.), ga je postigao. Je li takvo otvaranje utakmice bila zamisao trenera (Mircea Lucescu)?

- To nam je bio zadatak. U prošlome smo kolu imali tešku utakmicu protiv Zakarpatije, a sada protiv Černomoreca. Nije bilo lako budući da se oni bore za ostanak u ligi. Od uvodnih smo minuta bili koncentrirani na igru, a iz toga je i proizašao ovaj rezultat. Rano smo postigli pogodak, uslijedio je drugi... Stvorili smo mnogo prilika za gol u, po meni, našoj najboljoj utakmici u posljednjih mjesec ili mjesec i pol dana.

* Jeste li očekivali pobjedu? Koliko je uopće zanimljivo igrati susret u kojem vam suparnik ne može odgovoriti?

- Sve momčadi protiv nas igraju na jednak način. Najvažnije nam je rano postići pogodak nakon čega se suparničke momčadi u pravilu otvore. A, što se otvori više slobodnog prostora, to se nama otvara više šansi za pogodak.

* A zašto ste onda pucali prema svom vrataru Pjatovu?

- Nije bio jako zaposlen, pa sam testirao njegovu reakciju (smijeh).

Prejako vraćanje lopte glavom prokomentirao je i sam golman Šahtara koji je morao ragirati u 79. minuti kako bi izbacio loptu ispod grede:

- Mislio sam da će samo pogurnuti loptu prema meni, ali je bio jako udaljen, a i ja sam iskoračio s crte. Mislio sam da neće dobaciti do mene glavom, a ispostavilo se drugačije - objasnio je čuvar Šahtarove mreže, inače ukrajinski reprezentativac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije