Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIJUMF Za sva vremena - Darijo Srna slavio na Camp Nou

Srna nakon Barce: Upisali smo se u povijest

10.12.2008.
u 22:22

Šahtar će proljeće u Europi nastaviti u Kupu Uefe. Ali, srušiti Barcelonu na njezinu travnjaku uvijek je velika i slatka stvar.

Šahtar našeg Darija Srne na Camp Nou slavio je pobjedu 3:2, kojom je zaključio ovosezonsko igranje u Ligi prvaka.

- Predsjednik Ahmetov nije bio na utakmici, čuo sam se s njim. Uputili smo si obostrane čestitke, rekao sam mu da je lijepo idućih dana biti predsjednik Šahtara. Igrali smo dobro, ja sam bio solidan, uvijek mogu bolje. Bez obzira na to što se u utakmici nije ni o čemu odlučivalo, uvijek je lijepo izboriti pobjedu nad Barcelonom, i to u gostima. To je jedna od onih pobjeda koje svrstavamo među povijesne - kaže Srna.

Slatko je zaspao u Barceloni, a potom je prvim jutarnjim letom krenuo prema Zagrebu.

- Idem na odmor. Znate sve, bit ću na relaciji Metković - Split - Zagreb - rekao je Srna.

Početak sezone nije bio dobar za Šahtar, pogotovu u prvenstvu Ukrajine. Ali, u posljednjih sedam utakmica prvog dijela sezone Šahtar je, s gol-razlikom 16:3, postigao sedam pobjeda.

- Znao sam da će našem crnom nizu doći kraj. Kvalitetna smo momčad, morali smo doći k sebi. Baš šteta što je sezona završena, gazili smo sve odreda, kijevski Dinamo, Basel i sada Barcelonu. U vrhunskoj smo formi, ali vjerujem da ćemo takvi biti i u nastavku sezone - govori Srna.

A kakva je situacija s trenerom? Mnogo se govorilo o odlasku Mircee Lucescua.

- Trener ostaje, nemam neke druge informacije - kratko će Srna.

Naš će reprezentativac na odmoru biti gotovo mjesec dana. Šahtar je početak priprema za nastavak sezone, koja počinje potkraj veljače, sazvao za 8. siječnja.

- Prvi tjedan provest ćemo u našem kampu u Donjecku, a potom idemo na veliki turnir u Izrael. Ondje će u dvije skupine igrati Zenit, CSKA, kijevski Dinamo, Dnipro... - kazao je Darijo Srna o turniru koji će biti pravo malo prvenstvo istočne Europe.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije