Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DOMAĆEM TERENU

Srna: Istrčat ću na Poljud kao kapetan. To je velika i važna stvar

\'Capitan Darijo Srna (C) and Mykola Ishchenko (L) of FC Shakhtar react after their pre-term victory in the Ukraine National football championship in Donetsk on May 7, 2011. Shakhtar beat Metalurg 2-0
AFP
29.05.2011.
u 08:38

Srna je izabran, uz Van der Sara, Piquea, Vidića, Marcela, Özila, Iniestu, Giggsa, Balea, Messija i Raula, u najboljih 11 Lige prvaka.

Puno puta podignuo je pehar u zrak kao kapetan Šahtara, među mnogim trofejima i onaj posljednji, namijenjen osvajaču kupa Uefe. Ove sezone stigla je dvostruka kruna, Šahtar je dominirao u prvenstvu Ukrajine, uzeo i kup, ali biti u najboljoj momčadi ovosezonske Lige prvaka po izboru Uefe najveći je pojedinačni doseg Darija Srne. On na činjenicu da je u društvu Van der Sara, Piquea, Vidića, Marcela, Ozila, Inieste, Giggsa, Balea, Messija i Raula gleda jednostavno.

Dvostruka kruna

– Ugodna je to spoznaja, ali na prvome mjestu je momčad, njezin rezultat. Šahtar je imao odličnu sezonu u Europi, pa i ja, što pokazuje i ovaj izbor. To je za mene veliko priznanje, znak da sam dobro trenirao, igrao. No život ide dalje, sve je to lijepo i krasno, ali treba se okrenuti budućnosti. Evo, sada nas čeka Gruzija – rekao je Srna.

Prije nego što smo se okrenuli Gruziji, još smo se jednom vratili Šahtaru, koji je osim dvostruke krune igrao i četvrtfinale Lige prvaka.

– Jedna od najboljih sezona kluba, Barceloni smo u četvrtzavršnici Lige prvaka pružili jak otpor. Nije mala stvar sve što smo napravili ove sezone – kaže Srna.

Kad je stigao, odjednom se promijenilo ozračje u reprezentaciji. Srna je oduvijek detonator odličnog raspoloženja. A odradio je i trening na stadionu koji dobro poznaje.

– Nakon Istre, kada sam s Hajdukom osvojio finale Kupa, Gruzija će za mene biti prva službena, natjecateljska utakmica u Poljudu. Istrčat ću na svoj Poljud kao kapetan reprezentacije Hrvatske, to je velika stvar i neka bude velika fešta – rekao je Srna.

U taboru reprezentacije očekuje se pun stadion, podrška kakvu samo Split može napraviti.

Dolaze mladi

– Sve je u našim rukama. Poskliznuli smo se u Gruziji, tu je došao onaj zakon brojeva prema kojemu moraš negdje pasti. Okrećemo se uzvratu pred punim Poljudom, jedva čekam podršku s istoka, zapada i sa sjevera. Publika će nas voditi do pobjede, da napokon skinemo taj crni veo s Poljuda – govori Srna.

Gruzija ne dolazi izgubiti.

– Mi smo među prvih deset svjetskih ekipa, ako ne možemo razbiti bunker Gruzije, nismo ni zaslužili otići na prvenstvo Europe. Vjerujem da ćemo otići, sve ovisi samo o nama. O Gruziji ne razbijam glavu, mi se od prve minute moramo postaviti kao favoriti. Zabiti koliko treba – kazuje Srna.

Opet imamo mnogo izostanaka. Nikako da Hrvatska zaigra kompletna.

– Nama stalno netko nedostaje, navikli smo na to. Najbolji smo kada smo kompletni, nedostaju nam i Olić, i Petrić, i Kranjčar, i Rakitić, ali bez svakoga se može, i mora. Dolaze Jelavić, Mandžukić, Perišić, oni su budućnost hrvatskog nogometa – smatra Srna.

Komentirao je stanje u svom Hajduku.

– U Hajduku puno toga ne štima. Mi navijači Hajduka želimo da ova mladost, koja ima potencijal, ima sređen klub – rekao je Srna.

Protiv Gruzije će svi igrači imati dodatni motiv, igrat će za Dragu Gabrića.

– Nepotrebno je govoriti o Dragi. Naš prijatelj, suigrač, bit će onaj stari Drago. Osjeća nas, igrat ćemo za njega, za njegovo zdravlje pobijedit ćemo Gruziju – zaključio je Srna.

 

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:12 29.05.2011.

To ponavljanje ukletosti je najobicniji novinarski primitivizam i praznovjerje

VI
ViP1612
13:14 29.05.2011.

Ako ne pobijedimo Gruziju, Poljud je stvarno uklet za reprezentaciju!!

SP
spirou
13:23 29.05.2011.

a,koju smo to imalo bolju reprezentaciju u zadnje 3-4 godine pobijedili u maksimiru? neporaženi su otišli rusija, engleska, ukrajina, grčka.... nikog bitno nismo pobijedili od utakmice s englezima prije 4 godine....jeli maximir uklet???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije