Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pero Nadoveza

'Srna broj jedan zbog Kupa Uefe, Olić me oduševljava'

'Shakhtar Donetsk\'s Croatian midfielder and captain Darijo Srna (3rd R) celebrates with the UEFA Cup trophy next to Shakhtar Donetsk\'s Romanian head coach Mircea Lucescu (L) after their UEFA Cup fin
Foto: 'DAVID HECKER'
1/2
30.12.2009.
u 08:00

Pere - splitski Pele, tako su Hajdukovi navijači tepali jednom od najvećih centarfora splitskog kluba. U dva navrata je Petar Nadoveza bio najbolji strijelac prvenstva Jugoslavije.

No, to što je strijelac po vokaciji nije ga omelo da u svom izboru na prvo mjesto postavi desnog bočnog igrača ispred napadača. Nadoveza se odlučio za Darija Srnu ispred Ivice Olića.

Modrić nikad ne zakaže

– Iznimno štujem Olića i njegove golove, ali ove godine nikako nije mogao doći ispred Srne. Darijo je sa Šahtarom osvojio Kup Uefe, Srna je kapetan i nositelj igre ukrajinske momčadi. Pa, ne osvajaju naši nogometaši svake godine trofeje u europskom klupskom nogometu. Zbog toga nemam dvojbi, Srna je broj jedan. Uz to, uvijek je jedan od ključnih igrača reprezentacije, nositelj igre – jasan je Nadoveza.

Nije zaboravio još jednom spomenuti Olića.

– U Bayernovu me dresu oduševljava, uživam gledajući ga, opasan je i brz, malo je napadača poput njega. Posebno me oduševljava što u svakoj utakmici daje maksimum, za njega nema izgubljene lopte.

Visoko je Nadoveza postavio Niku Kranjčara.

– Tek sada, kad je došao u kvalitetnu momčad kakva je Tottenham, vidi se kakav je Kranjčar igrač. Nametnuo se kao vođa u samo nekoliko mjeseci. A to ne može bilo tko. Niko je odličan igrač, kvalitetan u svim segmetnima, a u Engleskoj je ovih sezona dodatno ojačao.

Slijede Runje i Modrić.

– Runje dobro brani u Francuskoj, a reprezentaciju je u nekim utakmicama spasio. Modrić je imao problema s ozljedama, ali igrač je koji nikada ne zakaže – kaže Nadoveza.

Eduardovo majstorstvo

U drugih pet na njegovu popisu trojica su napadača, vezni i bočni igrač.

– Mandžukić je naša perspektiva, Eduardo nije igrao previše, ali je u nekoliko utakmica pokazao majstorstvo. Baš kao i Kalinić igrajući za Hajduk i Blackburn – objasnio je Nadoveza.

Nadovezin izbor

Darijo Srna (Šahtar) 10

 

Ivica Olić (Bayern) 9

 

Niko Kranjčar (Tottenham) 8

 

Vedran Runje (Lens) 7

 

Luka Modrić (Tottenham) 6

 

Mario Mandžukić (Dinamo Z.) 5

 

Ognjen Vukojević (Dinamo K.) 4

 

Vedran Ćorluka (Tottenham) 3

 

Eduardo da Silva (Arsenal) 2

 

Nikola Kalinić (Blackburn) 1

Osobni karton

Petar Nadoveza (67) igrao je za Hajduk od 1963. do 1973. kada je otišao u belgijski Lokeren. Za bijele je u 460 utakmica postigao 296 golova, osvojio je Kup Jugoslavije 1967. i 1972. godine, te prvenstvo te države 1971. godine. Kao trener, s Hajdukom je 1984. godine osvojio Kup Jugoslavije i 2000. godine Hrvatski kup. Na klupu bijelih sjeo je tri kola prije kraja prvenstva 2004. godine i postao prvak Hrvatske, godinu kasnije bio je savjetnik Igoru Štimcu, a tijekom karijere trenirao je brojne klubove, među njima i Olimpiju s kojom je 1996. osvojio Slovenski kup. Bio je i izbornik Gabona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije