Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORUSSIA-BAYERN 1:2

Sretni Bayern osvojio Ligu prvaka! Mandžukić strijelac!

Bayern, Borussia, Liga prvaka, Mario Mandžukić (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/28
Autori: hd, av/VLM
25.05.2013.
u 20:00

Nakon što je u prošlogodišnjem finalu izgubio, Bayern je sada došao do zasluženog europskog naslova

Nogometaši Bayerna osvojili su Ligu prvaka! U finalu na Wembleyju svladali su Borussiju Dortmund sa 2:1. Nakon prvog poluvremena bilo je 0:0, a u 60. minuti Bavarce je u vodstvo doveo Mario Mandžukić, na asistenciju Robbena.

Veselje im nije dugo trajalo, osam minuta kasnije Gündogan izjednačava s bijele točke. Krivac je bio Dante koji nesmotreno ruši Reusa. Pravi šok za Borussiju priredili su Bavarci u 89. minuti. U strijelce se upisao Robben i postao apsolutni junak utakmice - zabio za 2:1 i donio Bayernu naslov Lige prvaka!

Bavarskoj momčadi ovo je peti naslov europskog prvaka, a čak deset puta bila je u finalima. Samo su Real Madrid (9) i Milan (7) osvojili više europskih naslova od Bayerna, koji se s petom Ligom prvaka izjednačio s Liverpoolom.S druge strane, Borussiji je ovo bio drugi finale u povijesti, a ovog puta nisu uspjeli ponoviti uspjeh iz 1997. kada su pobjedom protiv Juventusa osvojili ovo prestižno natjecanje.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić ponovno je odigrao odličnu utakmicu. Trčao je, borio se kao lav, a uz to je uspio i zabiti. Iz igre je izašao u sudačkoj nadoknadi uz ovacije dijela tribina na kojem su bili smješteni navijači Bayerna. Mandžo je tako postao deseti Hrvat koji je odigrao barem jednu minutu u finalnoj utakmicu.

Sve u svemu, utakmica je bila dostojna finala Lige prvaka, obje momčadi odigrale su vrhunsku utakmicu, a jedino je fantastična forma oba vratara spriječila da gledamo pravu golijadu. Navijači Borussije sigurno će biti tužni i razočarani, ali ipak moraju biti ponosni na svoje ljubimce jer su na terenu ostavili i zadnji atom snage.

A Bayernovi navijači sigurno će slaviti do dugo u noć, londonskim pubovima pivo će teći u potocima. Zanimljivo je, pak, da im se nogometaši Bayerna ne smiju pridružiti. Naime, trener Jupp Heynckes zabranio im je slavlje jer ih 1. lipnja očekuje finale Njemačkog kupa protiv Stuttgarta.

>> Navijači Bayerna i Borussije sukobili se na ulicama Londona

>> Ludnica u Londonu, a Mamić pita: A gdje su navijači Bayerna?

>> Najveća njemačka invazija na Otok nakon 5. stoljeća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije