Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov trener može slaviti

Sretan 69. rođendan Anti Čačiću! Iznenadit ćete se koji je po starosti u Europi

Ante Čačić odradio je prvi trening s momčadi Dinama
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
29.09.2022.
u 10:39

U trendu su mladi treneri, ali Dinamo je s Čačićem dobio iskustvo i trener koji slavi 69. rođendan pravi je pogodak plavih

Kad je Ante Čačić privremeno preuzeo Dinamo pet kola prije kraja prošlog prvenstva, bio je među najstarijim trenerima u europskim ligama. Govorilo se da se vratio iz nogometne mirovine, no Čačić je i nakon te sjajno odrađene završnice prošlog prvenstva i osvojenog naslova prvaka, ustvrdio da se ne misli umiroviti.

Dinamo se odlučio na iskustvo i pogodio

I nije, plavi su odlučili da Čačić ostane trajno rješenje. Iako su u europskom trendu mladi treneri, Dinamo se odlučio na iskustvo i očito je donio dobru odluku. Stoga, Ante Čačić može dobro proslaviti svoj 69. rođendan, kao uvjerljivi lider u našoj ligi, kao sudionik skupine elitne Lige prvaka. Očito je da godine nisu nimalo važne, bez obzira na spomenute trendove. Uostalom, kad je preuzeo Dinamo u travnju prošle godine bio je među najstarijim trenerima u poznatijim europskim ligama i klubovima. 

Čačič je tada sa 68 godina prestigao Ćiru Blaževića koji je imao 67 godina kad je vodio plave 2002. godine, kad je posljednji put bio na klupi maksimirske momčadi.

Čačić je sa 68 godina bio uvjerljivo najstariji među aktualnim trenerima hrvatskih prvoligaša, prvi do njega s 53 godine je strateg Lokomotive Silvijo Čabraja. Zanimljivo, Čačić je sa 68 na leđima bio najstariji među svim trenerima klubova koji su tada bili vodeći u europskim ligama! Uzmemo li pak uzorak od 324 prvoligaška kluba u 20 najjačih europskih liga, Čačić je bio četvrti najstariji! Dok su mu vršnjaci Magath (tada je bio u Herthi) i Pellegrini (još uvijek u Betisu), stariji od Čačića su samo trener kijevskog Dinama Mircea Lucescu (77), a bio je i sad već bivši trener Watforda Roy Hodgson (74) te trener Hradeca Miroslav Koubek (70). Zanimljivo, Čačić je tada bio točno dvostruko stariji od trenera Bayerna Nagelsmanna i trenera RB Salzburga Jaisslea.

No, godine ionako nisu presudne već činjenica znaš li ili ne znaš, imaš li rezultate ili nemaš. A Ante Čačić i zna i ima još kako dobre rezutlate. Uz ćestitku za 69. rođendan možemo mu poželjeti da i dalje uspješno radi, pa i da ne ode u nogometnu mirovinu još dugo, pa neka i dostigne legendarnog Mirceu Luceskog koji u kijevskom Dinamu i dalje marljivo radi.

Standings provided by SofaScore

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

 


 
Ključne riječi

Komentara 1

FR
freeshooter
20:59 29.09.2022.

...čestitke našem treneru Čačiću... već sam pisao da je dinamu donio veliku ravnotežu i balans, sa svojim znajem, mirnoćom i pozitivnom energijom, koji nas nose do velikih rezultata... i zato idemo dalje... Čačko povedi plave trupe ka novim uspjesima... svako Ti dobro i zdravlje želim uz tvoj rođendan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije