Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Ljubojević

"Sreća da nemamo agresivne navijače"

Goran Ljubojević
Luka Klun/PIXSELL
16.04.2010.
u 13:19

Zagrebov trener Igor Štimac nije se pojavio na službenoj press konferenciji uoči sraza s Dinamom Razlog su želučani problemi - obavijestili su iz kluba. Sličnih problema ima i vratar Josip Škorić. Prva zamjena za razgovor bio je Ljubojević

Zagrebov napadač dio karijere proveo je u Dinamu. A u Kranjčevićevoj se, kako sam kaže, opet vratio na put kojim je trebao krenuti prije nekoliko godina.

- Glavni razlog moje dobre forme su kulen i kobasice - uz smijeh je kazao Ljubojević i nastavio u ozbiljnijem tonu:

- Jasno je da će nas Dinamo htjeti zgaziti, no skupo ćemo prodati kožu - počeo je Ljubojević.

Zagrebovi dobri rezultati počeli su baš pobjedom nad Dinamom, a momčad je nakon pobjede nad Karlovcem u posljednjem kolu dobila dodatno samopouzdanje.

- Dinamo trenutačno djeluje slabije nego u jesenskom dijelu. No, to ne treba značiti baš ništa. Zagreb je protiv Dinama igrao bunker, a takvo nešto možemo očekivati i na Maksimiru. Naša prilika bit će kontre i polukontre. U sraz s Dinamom ulazimo posve rasterećeni jer nitko zapravo niti ne računa na bodove.

Kako komentirate oscilacije u Zagrebovoj igri?

- Najveći razlog je činjenica da su to sve mladi momci i stavljen im je preveliki teret. Kad pričam s njima vidi se da su u strahu doslovce u svakoj utakmici, kod svakog dodavanja. Igramo često u grču, tako je bilo i prvih pola sata protiv Karlovca. Jasno je da moramo popraviti pas-igru i ubrzati protok lopte u veznom redu. I trener je rekao da od tri lopte dvije "prodamo" i to su stvari koje moramo popraviti. Ovakav stil igre mi zasada odgovara, posebno kada sve duge lopte idu na mene.

Štimac je ove sezone često prisilno morao rotirati momčad. Koliko je ta činjenica utjecala na promjenjivu formu pjesnika?

- Mislim da to nebi smio biti razlog oscilacija. Pogledajte primjer Matea Pavlovića koji do susreta s Karlovcem nije igrao desetak utakmica, a bio je sjajan kad je dobio priliku. Sreća je da nemamo opasne navijače pa da nam ne dolaze prijetiti ili da ne ulaze na teren poslije utakmice. Onda bi smo tek otišli kvragu!

Hoće li biti posebnih emocija protiv vašeg bivšeg kluba, posebno zbog činjenice što se niste s njima rastali u dobrim odnosima?

- S Dinamo se rijetko tko rastaje na lijep način, osim onih koji ostvare velike transfere. Neću po dobrom pamtiti svoju prvu sezonu u Dinamu, za razliku od druge koja je bila puno bolja. No, nije bilo nikakvih posebnih repova iz te priče. Neće biti posebnih emocija, jer za svaku se utakmicu isto motiviram.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije