Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDNE ODLUKE

Srebrne Norvežanke bijesne na francuske sestre sutkinje: Uništile su nam san!

09.08.2021.
u 21:00

Malo je čudno da su Norvežankama sudile Francuskinje čija se reprezentacija ranije već plasirala u finale...

Rukometašice Francuske osvojile su zlato na Igrama u Tokiju nakon što su u finalu pobijedile reprezentaciju Ruskoga olimpijskog odbora s 30:25. Francuskinjama je ovo prvo olimpijsko zlato i tek drugo finale. Prvo su prije pet godina izgubile u Riju od Rusije. Francuska je u Tokiju osvojila zlato na muškom i ženskom rukometnom turniru, a to je na istim Igrama uspjelo još samo reprezentacijama bivšega Sovjetskog Saveza (dvostruko slavlje u Montrealu 1976. godine) te reprezentaciji bivše Jugoslavije (dvostruko slavlje na Igrama u Los Angelesu 1984. godine).

Nakon drugog mjesta na Europskom prvenstvu prošle godine u Danskoj, Francuska se okitila zlatnom olimpijskom medaljom. No, tko zna što bi se dogodilo da su u finalu na drugoj strani imali Norvešku, koja ih je svladala u finalu Europskog prvenstva. Norvežanke su u Tokiju osvojile broncu, ali su jako bijesne na francuske sutkinje, sestre Bonaventura.

– Ne znam kako je moguće dati pogodak kada vas ostave bez lopte u posjedu. Ja sam šokirana suđenjem u meču s Rusijom. Morale smo biti bar deset puta bolje od suparnica da bi pobijedile s takvim suđenjem. Sestre Bonaventura su mi uništile san – rekla je Nora Mork, sjajna norveška rukometašica koja je u polufinalnom porazu od Ruskoga olimpijskog odbora postigla čak deset pogodaka. Malo je čudno da su Norvežankama sudile Francuskinje čija se reprezentacija ranije već plasirala u finale. Naravno da je Rusija za Francusku bila bolja opcija. Inače je običaj da suci zemalja koje su u polufinalu ne sude. Očito se u Tokiju nešto promijenilo...

Najuspješnija reprezentacija u loptačkim sportovima je SAD. Osvojili su zlato u muškoj i ženskoj košarci, ženskoj odbojci i ženskom vaterpolu. Odmah do njih je Francuska koja ima zlata u muškom i ženskom rukometu te muškoj odbojci, ali i srebro i broncu u muškoj i ženskoj košarci.

Tri medalje ima Španjolska, ali bez zlata. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar southman
southman
21:53 09.08.2021.

Lopovi su i nas izbacili sa OI-ra.

Avatar Idler
Idler
21:41 09.08.2021.

Francuzi lopovi....dajte-najte....dok se sam sjetim nogometa !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije