Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubinko Drulović

Srbin se prisjetio čuvenog sraza na Maksimiru: Pitajte Hrvate, svi će vam reći isto

Igor Bisćan, Dejan Savićević i Ljubinko Drulović
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
27.07.2019.
u 13:17

Hrvatska je ostala na trećem mjestu u skupini s dva boda manje u odnosu na prvoplasiranu Jugoslaviju

Nakon što je 1998. ostvarila velik rezultat u Francuskoj osvojivši treće mjesto na svijetu, hrvatska nogometna reprezentacija zakazala je u narednim u kvalifikacijama za EURO u Belgiji i Nizozemskoj.

U skupini je odigrala tri remija i pretrpjela jedan poraz, a 2:2 remi protiv Jugoslavije na Maksmiru u listopadu 1999. godine u zadnjem kolu ostavio je Hrvatsku na trećem mjestu u skupini s dva boda manje u odnosu na SRJ, odnosno, s bodom manje u odnosu na Irsku.

Taj neuspjeh u konačnici je stajao Miroslava Ćiru Blaževića mjesta izborničke pozicije (vodio je još dvije kvalifikacijske utakmice za SP), a te se maksimirske noći sada prisjetio i Ljubinko Drulović, jedan od sudinika tog ogleda

- Hrvati su prije utakmice pekli vola na Trgu Bana Jelačića. Radili su ankete, tipovali su na 3:0, 5:0, 6:1... nabacivali se brojkama, kladili se koliko ćemo primiti golova. Ali pokazali smo karakter nakon isključenja Zorana Mirkovića u 41. minuti - naveo je Drulović u osvrtu na svoju karijeru i dodao:

- Veću i tužniju povorku nisam vidio u svom životu kao na ulicama Zagreba poslije tih 2:2. Od euforije do tragedije. Za Hrvate je to bio veliki udarac jer su godinu dana ranije bili treći na Svjetskom prvenstvu.

- Muha se nije čula u njihovoj svlačionici. A trebam li vas podsjećati tko je sve bio u toj svlačionici. Sve as do asa. Koga god da pitate iz te generacije, svi će vam reći da im je to najteži poraz u karijeri - ispričao je za portal Mondo.

Komentara 30

MI
mirko0410
13:36 27.07.2019.

Eto dogodi se i takva utakmica, poraz ali Vama se nemože dogoditi niti 1998 niti 2018

KR
kruti40
13:47 27.07.2019.

baš me zanima KOJIM POVODOM je nabrzaka naškraban ovaj DEBILNI 'člančić'? prepisujete iz otadžbinskih smeća gluposti ili. . .????

ME
medvedgrad
14:08 27.07.2019.

Evo u zadnjih 6 svjetskih prvenstava koje je Hrvatska mogla igrati, dva puta smo u najbolja 3 na svijetu. Vecernji, zaboli me uvence na dupentecu za Drulovice, da me razmete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije