Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjiva oklada

Srbijanski tenisač Tipsarević u Moskvi namjestio meč?

Janko Tipsarević
Reuters
05.11.2010.
u 10:34

Srbijanski tenisač Janko Tipsarević pod istragom je jer se sumnja da je prošli mjesec na ATP turniru u Moskvi namjestio susret protiv Argentinca Horacija Zeballosa, prenosi srbijanski portal Pressonline

Tipsarević je na Kremlin kupu bio postavljen za osmog nositelja. Nakon što je srbijanski tenisač dobio prvi set netko je uplatio 1,5 milijuna funti na pobjedu njegova suparnika. U tom trenutku koeficijent na Argentinca bio je 15! U nastavku meča Tipsarević je izgubio 1:2 (6:4, 4:6, 3:6).

Internetska kladionica Betfair prijavila je tu visoku uplatu na pobjedu Zeballosa u trenutku kada je Janko poveo 1:0 u setovima te je bio apsolutni favorit u tom susretu. TIU, odjel koji se bavi sumnjivim susretima u tenisu, pokrenuo je istragu, a priču je otkrio engleski dnvenik Daily Mail.

- Osjetio sam dan ranije bol u donjem dijelu leđa tijekom meča u paru. Protiv Zeballosa moje se stanje pogoršalo - objašnjavao je Tipsarević nakon susreta.

Ako se dokaže da je susret između Tipsarevića i Zeballosa namješten, kazna može biti novčana, a prijeti i suspenzija. Kazna može biti do 250.000 dolara i iznos koji je igrač dobio u mitu za namještanje meča. Tenisač može dobiti i do tri godine zabrane igranja, a moguća je i doživotna suspenzija.

Komentara 6

OB
-obrisani-
13:41 05.11.2010.

prvo,kocku su iz kine doneli englezi i italijani...drugo u tom mecu je ovaj posle prvog seta poceo da se prenemaze,trazio fizioterapeuta,sto ne iskljucuje mogucnost da je neko sa tribina javio telefonom svom bukeru ili prijatelju da stavi lovu....mislim,pres i kurir,izem ti novine....

KT
Kralj Tomislav
11:09 05.11.2010.

Sto majstore nisi predao ?, zbog ponosa....?....da..! A hebiga nisi jedini, svaki drugi to radi.....

GU
Gustavo
11:17 05.11.2010.

Tih 1,5 milijuna funti uzeto je ljudima koji vjeruju u poštenje u sportu, doživotna suspenzija svima koji to rade ili će se sport pretvoriti i već je u kriminal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije