Drugi krug EP-a

Srbija U-18 pobijedila oslabljenu Hrvatsku

Ženska košarka
Cosmin MOTEI/Fiba Europe
31.07.2012.
u 09:56

Kod Hrvatske su najefikasnije bile Cvitković (19 koševa), Pačkovski (13) i Begić (10)

Srbija je ponedjeljak na najbolji način iskoristila neigranje ponajbolje košarkašice Hrvatske Ivane Tikvić, koja zbog ozljede gležnja, zadobivene na posljednjoj utakmici u grupi protiv Slovačke, nije mogla nastupiti. Bio je to veliki hendikep za ekipu Željka Ciglara, što se ispostavilo i na terenu. No, to ne umanjuje zasluženu pobjedu Srbije koja je prelomila utakmicu u trećoj četvrtini i riješila je u svoju korist 21:7.

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu, osobito je bila efikasna Andrijana Cvitković, koja je u toj četvrtini postigla 13 koševa te je prvu četvrtinu riješila u svoju korist 26:23. Druga je završila neriješeno 12:12, a onda u odlučujućem trećem dijelu koševima odlične Stanković, Kovačević i Stančev Srbija bježi devet koševa razlike koje Hrvatska nije uspjela dostići. Srbija je dobila i četvrtu četvrtinu 19:18 i zasluženo slavila konačnu pobjedu 75:63 i dva vrlo važna boda na putu do četvrtfinala.

Kod Hrvatske su najefikasnije bile Cvitković (19 koševa), Pačkovski (13) i Begić (10).

Sljedeću utakmicu, drugu u drugom krugu, Hrvatska igra sutra (utorak) protiv Italije u 15.45 sati.

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
14:09 31.07.2012.

Izgleda da nam cure bas i nisu tako dobre kako neki tateki misle. Bolje da im nadju trenere i nekoga tko im moze pomoci a ne da mesetare naokolo sa djecom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije