Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IŠLO

Srbija prejaka za Hrvatsku u kvalifikacijama za EuroBasket

Kvalifikacije za EP: Hrvatske košarkašice igraju protiv Srbije, aktualnog europskog prvaka
Josip Regovic/PIXSELL
14.11.2021.
u 20:15

Europske prvakinje su u Zaboku bile prevelik zalogaj za hrvatske reprezentativke.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u svom je drugom nastupu u skupini E kvalifikacija za EuroBasket koji će se 2023. godine igrati u Sloveniji i Izraelu izgubila kao domaćin u Zaboku od europskog prvaka Srbije sa 66:84.

Hrvatska je odigrala ravnopravnu prvu četvrtinu protiv Srbije, no naša najbolja igračica Ivana Dojkić je nažalost već u prvih deset minuta napravila tri osobne pogreške pa ju je izbornik Stipe Bralić morao povući s parketa.

U drugoj četvrtini Hrvatska je držala priključak do četiri i pol minute prije odlaska na odmor kada je bilo 33:40, no do kraja prvog poluvremena Srbija je na krilima vrlo raspoložene Aleksandre Crvendakić serijom 15:2 "pobjegla" na nedostižnih 20 razlike.

Mnogo boljom igrom u obrani Hrvatska je u nekoliko navrata u trećoj četvrtini smanjila na 11 poena zaostatka, a tricom Dojkić na početku četvrte četvrtine se približila i na minus osam (54:62), no bliže od toga nije mogla.

Ana-Marija Begić s 19 i Ivana Dojkić sa 18 koševa bile su najefikasnije u sastavu Hrvatske, dok je Crvendakić ubacila 33 za Srbiju.

Nakon dva odigrana susreta Hrvatska ima pobjedu i poraz, u četvrtak je u Botevgradu svladala Bugarsku. Srbija ima pobjedu, a Bugarska poraz. 

Kvalifikacije se nastavljaju tek u studenom sljedeće godine kada će Hrvatska ugostiti Bugarsku.

Plasman na EuroBasket izborit će svih deset pobjednika skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije