Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREČ

Srbi u šoku, najbolji igrač Ilić kritizirao izbornika

20.01.2009.
u 15:57

Dva uzastopna poraza na svjetskom prvenstvu, pogotovu onaj šokantan od brazilskih amatera, unijela su nemir u tabor rukometaša Srbije u Poreču. Izbornik Jovica Cvetković ljutit je jer igrači nemaju mir, već ih u hotelu Dijamant opsjedaju sa svih strana.

- Nismo očekivali da će nas uznemiravati nepoznati ljudi. Telefoni stalno zvone, igrači su u kaosu, kao da nisu na svjetskom prvenstvu. Nemamo mir, tek moramo postići rezultat, a sve što se događa otežava nam cilj. Nakon utakmica s Egiptom i Danskom igrači su odlutali u svemir - kaže Cvetković, koji je prvi na udaru.

Marko Vujin šutirao čak 110 km/h


Na dosadnijim utakmicama svjetskog prvenstva zanimljivost za publiku je mali semafor koji pokazuje brzinu udaraca igrača.
Sustav još nije potpuno usavršen, ponekad i ne izmjeri brzinu, ali uglavnom pokaže tko ima top u rukama.
Srpski reprezentativac Marko Vujin ima uvjerljivo najjači šut u porečkoj skupini. Brzina udarca rijetko mu pada ispod 100 km/h, a u igri protiv Brazila izmjeren mu je i šut od 110 km/h. (mm)
U susretu s Danskom zatražio je minutu odmora tek kad su europski prvaci s -7 došli na -1, a u igri protiv Brazila se ni u jednom trenutku nije sjetio minute odmora. Kritizirao ga je i najbolji srpski igrač Momir Ilić.

- Sada smo vidjeli da ne smijemo kalkulirati i mijenjati igrače i taktiku na samom početku utakmice. Ne možemo i toliko mijenjati različite varijante obrana. Tek kad se stekne rezultatska prednost može se mijenjati ono što je dobro - rekao je Ilić.

Inače, još za vrijeme utakmice počele su špekulacije da je možda pala oklada na remi, budući da su srpski rukometaši to već jednom napravili. No, porazom su priče pale u vodu, budući da Srbija sada ovisi i o rezultatima drugih. Orlovi su u igri protiv Brazila imali puno manje navijača nego za vikend, a dobar dio hrvatskih navijača navija za njihove suparnike. Osim manjih dobacivanja, za sada nije bilo incidenata.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije