Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARTINA NAVRATILOVA

Srbi pronašli krivca za Đokovićev poraz u slavnoj tenisačici koja je pobijedila rak dojke i grla

Tournoi de tennis de Wimbledon 2023
Chryslene Caillaud / Panoramic
18.07.2023.
u 13:14

Navratilova je bila najbolja igračica svijeta ukupno 332 tjedna, osvojila je 167 titula u singlu, još 177 u parovima te jedna od najvećih igračica u povijesti.

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz osvojio je Wimbledon nakon što je u finalu nakon skoro pet sati igre svladao Srbina Novaka Đokovića s 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4. Alcaraz je došao do drugog grand-slam naslova nakon osvajanja US Opena lani, a osvetio se Đokoviću za poraz u polufinalu Roland Garrosa u svibnju, kada ga je, prema vlastitom priznanju, "uništila velika trema i nervoza". Protiv Đokovića sada vodi s 2-1 u međusobnim srazovima.

Čudesni Španjolac tako je postao treći najmlađi tensač u povijesti koji se okitio naslovom u Wimbledonu. ispred njega su samo Boris Becker i Bjorn Borg. Španjolac je nakon meča priznao da mu je pomogla legendarna Martina Navratilova, pišu srpski mediji koji su u njoj našli 'krivca' za poraz Đokovića.

Navratilova je bila najbolja igračica svijeta ukupno 332 tjedna, osvojila je 167 titula u singlu, još 177 u parovima te jedna od najvećih igračica u povijesti. Podsjetimo, Navratilova je otkrila da je je pobijedila rak, nakon što je zbog dijagnoze karcinoma grla i dojke strahovala da 'možda neće dočekati sljedeći Božić'. Jedna od najvećih tenisačica svijeta i nekadašnji broj jedan u ženskome tenisu, Navratilova je u siječnju objavila da su joj dijagnosticirani rak grla i dojke.

- Deveterostruka prvakinja Wimbledona svojim savjetima iscrtala je Alcarazu put do prve titule na Centralnom terenu. Naime, predložila mu je da koristi što više slice udaraca u meču protiv Đokovića. Alcaraz je to prihvatio - navodi Kurir.

VEZANI ČLANCI:

Nakon velike pobjede u All England Clubu, Alcaraz se zahvalio Navratilovoj.

- Vidio sam je kad sam izašao s terena. Rekao sam joj: To je bio tvoj savjet! Bio je to ključ pobjede. Pokušao sam napraviti sve što je Navratilova rekla. Žena je devet puta osvajala Wimbledon. Jednostavno moraš raditi ono što ti ona sugerira. Bilo je sjajno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije