Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirnut tužnom pričom

Srbi pišu o 'čudu u Hrvatskoj': Srbin dobio ovacije zagrebačke publike zbog ovog čina

Zagreb: Armagedon turnir MMA borbi, Miloš Cvetković - Abraham Salimon Are
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
31.08.2020.
u 21:22

Za tužnu priču Abrahama Salimona čuo je i srpski borac Cvetković, koji je pokazao veliko poštovanje prema protivniku, te sličnom pričom iz svoje obitelji koju je podijelio s publikom, dobio snažne ovacije

Nedavni event FNC Armagedon 2 u Zagrebu pružio je mnogo atraktivnih borbi i poteza pa se o njemu još uvijek prepričava u borilačkim krugovima. A pažnju srbijanskih medija privukao je okršaj 25-godišnjeg Beograđanina Miloša Cvetkovića i miljenika zagrebačke publike, Abrahama Salimona (20), Nigerijca rođenog u Zagrebu.

 Iskusni Cvetković bio je bolji u četvrtfinalu turnira velter kategorije i slavio je tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv debitanta Salimona te tako ostvario petu profesionalnu pobjedu.

Srpski Blic piše tako o 'čudu u Hrvatskoj' te dodaje kako je srpski MMA borac u Zagrebu dobio ovacije kakve se ne pamte'. A dobio ih je jer je potaknut tužnom životnom pričom Abrahama Salimona s domaćom publikom podijelio i teške trenutke iz svoje mladosti.

29.08.2020., Zagreb - Dvorana ATT, Armagedon turnir MMA borbi. Borba 77kg, Milos Cvetkovic SRB, Abraham Salimon Are HR. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Popularnog Abija je otac napustio kao šestogodišnjaka, kasnije je i preminuo, a brigu o njemu preuzela je brižna Zejna Herak (58).

- Abija sam upoznala 2005. godine. Na zagrebačkom Hreliću sam prodavala neke sitnice, a isto je radio i muškarac koji je stajao uz mene. Sa sobom je vodio sitnoga kržljavog dječaka, prema kojem je bio prilično grub i tukao ga je, pa sam se sažalila nad djetetom. Muškarac je rekao da se zove Mike i da sutradan mora na put, a nema kamo s djetetom. Napola u šali rekla sam da ću ja pričuvati malenog Abija, a osupnula sam se kad je pristao. Doslovno mi je na Hreliću dao dječaka u ruke i ostavio broj mobitela te uzeo moj broj i rekao da će se javiti za koji dan kad se vrati s puta - prisjetila se za 24sata Zejna koju su doma čekali suprug i tri sina.

Narednih mjeseci ona je saznala da se dječak ne zove Mike, nego Abi, te je stupila u kontakt s njegovim ocem, koji ga je posjećivao. On je želio da se u njenu korist odrekne dječaka.

29.08.2020., Zagreb - Dvorana ATT, Armagedon turnir MMA borbi. Borba 77kg, Milos Cvetkovic SRB, Abraham Salimon Are HR. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Za tužnu priču Abrahama Salimona čuo je i srpski borac Cvetković, koji je pokazao veliko poštovanje prema protivniku, te sličnom pričom iz svoje obitelji koju je podijelio s publikom, dobio snažne ovacije, kojima je ispraćen iz dvorane u hrvatskoj prijestolnici.

- Želim se zahvaliti ovom momku što je ušao kao zamjena za zamjenu i bio spreman boriti se protiv puno iskusnijih boraca. Želim još nešto ispričati, moja baka je odrasla kao siroče, zbog toga je moju majku i tetku podržala. Majka i tetka su udomitelji i kroz našu kuću je prošlo mnogo djece. Drago mi je i čast mi je što sam s ovim čovjekom dijelio oktogon - rekao je Cvetković nakon borbe.

Snimku borbe i Miloševu izjavu možete pogledati ovdje:

Komentara 30

DU
Deleted user
15:21 01.09.2020.

Jel ovo ona...Ko nas bre zavadi?

Avatar renac
renac
18:14 01.09.2020.

Tko o cemu vecernji o bratstvu,

DU
Deleted user
07:27 01.09.2020.

Neki od mojih sunarodnjaka odoše skroz u krajnost sa mržnjom prema srbima. Mogu razumjeti mržnju prema zločincima, ali što npr ima ovaj momak stim? Ili npr, srpski vojnik koji je bio častan (da,da... ima i takvih, kao što je bilo i kod naših nečasnih pa nam ukaljali svetu Oluju).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije