Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Srbi oduševljeni Hajdukom: 'Splićani napravili novu senzaciju u domaćoj atmosferi na Westfalenu'

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka
Goran Stanzl/PIXSELL
16.03.2023.
u 08:49

Juniora 'majstora s mora' izborili su final four u švicarskom Nyonu koji će se održati krajem četvrtog mjeseca

Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih, oni su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovom Westfalenu izbacili s ukupnih 10-9 nakon boljeg izvođenja 11-eraca pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 1-1 (0-0).

Srpski mediji donijeli su senzacionalne vijesti o prolasku 'bilih tića' u poluzavršnicu Lige prvaka u kojoj će 21.4. igrati protiv talijanskog giganta Milan, dok će drugi par činiti lisabonski Sporting i nizozemski AZ Alkmaar. Momčad Marijana Budimira u stanju je napraviti još jednu senzaciju te izboriti veliko finale. 

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka
1/31

- Bili tići slavili su poslije penal drame u Dortmundu. Uspjeh za uspjehom, za razliku od seniora, nižu omladinci splitskog Hajduka koji odigrali još jednu utakmicu svojih karijera - četvrtfinale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund u gostima. I prošli su dalje nakon boljeg izvođenja penala, pošto je u regularnom vremenu bilo 1:1 (0:0) - piše srpski Telegraf uz naslov: 'Novi veliki uspjeh hrvatskog nogometa: Mladići Hajduka u polufinalu Lige prvaka'.

- Borussia je formalno bila domaćin, ali takav osjećaj na samom terenu zapravo su imali Splićani koje je na kultnom "Westfalen" stadionu pratilo čak 4.500 navijača! Na kraju, poslije uzbudljive partije, dva gola u 90 minuta i prečkom za goste pred sam kraj, a onda i nakon nevjerojatne serije penala, među četiri najbolja kluba Europe za uzrast do 19 godina plasirali su se mladići kluba s Poljuda - zaključuje Telegraf. 

- Juniorska ekipa Hajduka iz Splita napravila je novu senzaciju i na Westfalenu savladala Borussiju Dortmund poslije penala, čime se plasirala u polufinale Lige prvaka. Poslije regularnih 90 minuta bilo je 1:1, a Splićani su poslije penala slavili 9:8. Ovom pobjedom Hajduk je ispisao povijest hrvatskog nogometa pošto je postao prvi klub koji je došao do ove faze omladinske Lige prvaka. Tamo će ekipi Marijana Budimira protivnik biti Milan."Blic ističe: "Kao što se i očekivalo, ekipa Borussije iz Dortmunda je imala inicijativu na ovoj utakmici. Konstantno su 'milijunaši' napadali, dok je Hajduk  šanse tražio iz kontre. 

Utakmica je otišla u penale, koji su bili izuzetno uzbudljivi. U prvih osam serija nije bilo promašaja, a onda je golman Hajduka Borna Buljan obranio udarac Filipa Manea, da bi Ante Kavelj pogodio za veliko slavlje splitske ekipe - komentar je srpskog Blica uz naslovni tekst: 'Potpuna ludnica u Dortmundu! Penali za infarkt: Hajduk iz Splita izbacio Borussiju za polufinale Lige prvaka!'

 

 

Komentara 12

DU
Deleted user
09:32 16.03.2023.

E to nam je jako važno, ima li autor teksta ime?

DU
Deleted user
09:06 16.03.2023.

Jel? Što o tome misle Slovenci, Bosanci, Crnogorci.......

DU
dukatante
10:28 16.03.2023.

Naravno da su oduševljeni,pa oni su svoji.Pola rođaka im je u Bgdu,tamo idu u provod,drogiranje,smrt....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije