Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CORTINA D'AMPEZZO

Spust: Talijanka Sofia Goggia nastavila niz pobjeda!

Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup Women's Event
Sergei Belski/REUTERS
22.01.2022.
u 13:30

U nedjelju će se skijašice u Cortini d'Ampezzo boriti za bodove u superveleslalomu, čiji je start predviđen za 11.45 sati.

Najbolja talijanska skijašica Sofia Goggia došla je do svoje šest pobjede u ovoj sezoni, a 17. u karijeri u Svjetskom kupu, postavivši najbolje vrijeme (1:06.98 minuta) na skraćenom spustu pred domaćim navijačima u Cortini d'Ampezzo. 

Goggia je nastavila niz spustaških pobjeda ove sezone, kad god bi stigla do cilja, a to se dogodilo četiri puta na pet ovosezonskih utrka.

Austrijanka Ramona Siebenhofer je osvojila drugo mjesto sa 20 stotinki lošijim vremenom od pobjednice i drugu utrku zaredom se našla na postolju, nakon što je u Zauchenseeu bila treća.

U Cortini je treće mjesto osvojila Čehinja Ester Ledecka (+0.26) koja se tako po šesti put našla na pobjedničkom postolju u utrkama za Svjetski kup.

Sofia Goggia je sa 400 bodova vodeća u redoslijedu spustašica za Mali kristalni globus, a na drugo mjesto se probila Siebenhofer sa 264 boda. Treća je Amerikanka Breezy Johnson koja nije nastupila na utrci u Cortini, nakon što je u petak pala na treningu.

U ukupnom redoslijedu vodeća je Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 966 bodova, 37 više od drugoplasirane Slovakinje Petre Vlhove, dok je na trećem mjestu Goggia koja za vodećom zaostaje 197 bodova.

U nedjelju će se skijašice u Cortini d'Ampezzo boriti za bodove u superveleslalomu, čiji je start predviđen za 11.45 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije