Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trebao ga otvoriti Kostelić

Spust prebačen na ponedjeljak

ZOI
AFP
13.02.2010.
u 13:45

Utrka spusta skijaša na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru odgođena je zbog vremenskih uvjeta koji su uništili stazu, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Visoke temperature, te kiša i snijeg koji su padali posljednjih dana prilično su uništili stazu u Whistleru, pa organizatorima nije preostalo ništa drugo nego da utrku odgode. Novi datum njezina održavanja još nije objavljen.

Takav je rasplet događaja još ranije najavio šef utrke Günther Hujara, poručivši kako ne postoji šansa da se utrka održi ukoliko staza bude u jednakom stanju kao u petak. Budući da se ništa nije promijenilo, otprilike sedam sati uoči početka, utrka je i službeno odgođena.

A natjecanja alpskih skijaša, kad vremenske prilike to napokon dopuste, otvorit će naš Ivica Kostelić. Najbolji hrvatski skijaš ima startni broj 1 za utrku spusta, a da početak skijaških natjecanja bude potpuno u hrvatskim bojama pobrinut će se i Natko Zrnčić-Dim koji će se niz stazu spustiti treći. Između naših se aduta ugurao Austrijanac Hans Grugger. Treći hrvatski predstavnik Ivan Ratkić ima startni broj 52.

Podsjetimo, natjecanja su u nedjelju trebale otvoriti i skijašice utrkom superkombinacije, ali i ona je odgođena jer nije održan nijedan trening spusta.

Spust skijaša prebačen na ponedjeljak   
Spust skijaša koji se na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru trebao održati u subotu navečer po srednjoeruopskom vremenu, prebačen je na ponedjeljak.

Već su ranije organizatori objavili kako je utrka odgođena, a naknadno je stigla i vijest kako bi se trebala održati u ponedjeljak za kada meteorolozi najavljuju znatno bolje vremenske uvjete.

Visoke temperature, te snijeg i kiša, učinili su stazu u Whistleru vrlo mekanom i neadekvatnom za održavanje spustaške utrke. Loše vrijeme već je napravilo velike probleme organizatorima koji su uspjeli održati samo jedan trening spusta za skijaše, dok skijašice još nisu dobile priliku oprobati stazu zbog čega je do daljnjega odgođeno i njihovo natjecanje u superkombinaciji, prvotno predviđeno za nedjelju.

Muški spust u ponedjeljak trebao bi otvoriti naš Ivica Kostelić, a sa startnim brojem 3 niz stazu će se spustiti i Natko Zrnčić-Dim. Treći hrvatski predstavnik Ivan Ratkić ima broj 52.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije