Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina u Karlovcu

"SPTV treba prikačiti na HTV lokomotivu"

Sportska televizija
Daniel Kasap/PIXSELL
17.12.2013.
u 13:45

- Ako uđe strani, možemo se pozdraviti s hrvatskim sportom na našoj televiziji, jer će on forsirati takozvani premijerni sadržaj

Ako Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora odluči da je potrebna Sportska televizija, potrebno je pronaći strateškog partnera, jer je teško da bi ta televizija opstala bez isplata dugovanja – poručuje s tribine Hrvatskog zbora sportskih novinara održane u Hrvatskoj obrtničkoj komori u Karlovcu glavni urednik Sportske televizije, projekta HOO-a koji se našao u velikim problemima, Jura Ozmec.

Skupština HOO-a je danas u 16 sati Hotelu Four Points Panorama u Zagrebu. Postoji nada da strateški partner SPTV-u bude Hrvatska radiotelevizija.

- Najbolje je da se povežemo s HTV-om na način da utakmice hrvatske nogometne reprezentacije prikazuje državna televizija, kao i ostala velika natjecanja – kaže Ozmec.

Ističe se nedostatak specijaliziranog HTV-ovog kanala za sport, odnosno "viška" kupljenog programa koji se neće moći emitirati na državnoj televiziji, ali bi se mogao na SPTV-u. Stoga i sportski komentator HTV-a Slavko Cvitković kaže da se treba "prikačiti na HTV lokomotivu". Pomoćnica direktora SPTV-a Gordana Gaćeša priželjkuje domaćeg strateškog partnera.

- Ako uđe strani, možemo se pozdraviti s hrvatskim sportom na našoj televiziji, jer će on forsirati takozvani premijerni sadržaj – kaže G. Gaćeša.

Novinar Sportskih novosti Anton Samovojska ističe da je najvažnije pitanje treba li SPTV Hrvatskoj.

- Kada je kretao, na taj sam projekt gledao kao na senzaciju, jer niti velike zemlje s mnogo razvijenijom sportskom kulturom nemaju takvu televiziju. Mislio sam da neće biti financijskih problema, da je to pokriveno. SPTV doživljava isto što i hrvatski sport – imamo realne troškove, ali imaginarne prihode. Ne postoji marketing, samo mecenarstvo. SPTV je plemenita ideja bez stvarnog temelja – smatra Samovojska.

Član Skupštine HOO-a Krunoslav Karin, predsjednik Bejzbol kluba Olimpija, smatra da je HOO loše pripremio projekt SPTV-a.
- Sportski savezi bi svojevoljno trebali sudjelovati u tome. Bejzbol, primjerice, od 400.000 kuna kojima raspolaže, 50.000 može uložiti u SPTV, a onda dobiti i svoj dio minutaže u programu. Ključan je problem što se u priču jako gadno umiješala politika. SPTV je potrebna, ali se pravila igre trebaju drugačije postaviti – mišljenja je Karin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije