Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA GRAND SLAMOVIMA

Sprema se revolucija: I tenisačice će igrati pet setova?

'Victoria Azarenka of Belarus reacts during her semi-final match against Petra Kvitova of the Czech Republic at the Wimbledon tennis championships in LondonJune 30, 2011.                    REUTERS/St
Reuters/Pixsell
24.09.2013.
u 14:50

– Spremne smo, željne i sposobne. Organizatori Grand Slam turnira to samo moraju zatražiti od nas – rekla je predsjednica WTA organizacije Stacey Allister.

Uskoro bismo u tenisu mogli gledati pravu revoluciju. Kako tvrdi predsjednica WTA organizacije Stacey Allister, tenisačice su spremne igrati pet setova na Grand Slamovima, kao i njihovi muški kolege.

– Spremne smo, željne i sposobne. Organizatori Grand Slam turnira samo to moraju zatražiti od nas – rekla je Allister.

Jedini bi problem u tom slučaju bila organizacija rasporeda.

– Planiranje rasporeda s mečevima u tri seta već je dovoljan izazov. Tri seta nam bolje odgovaraju, ali smo spremne igrati u pet ako tako žele na velikim turnirima – kaže Allister.

Dio tenisača smatra da nije u redu da su nagradni fondovi na Grand Slam turnirima isti za oba spola iako muškarci više vremena provode na terenu. Francuski tenisač Gilles Simon javno se pobunio protiv toga, a slično je razmišljanje iznio i Britanac Andy Murray. Stoga su u WTA-u spremni na promjene.

>> Tenisači, čuvajte se! Borna Ćorić trenira s MMA borcima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije