Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJJAČI DO SADA

Sprema se novi spektakl u Hrvatskoj, prenosit će se u čak 130 zemalja na šest kontinenata

Brela: Treća etapa biciklističke utrke Cro Race
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
22.09.2022.
u 17:07

Urka će se održati od 27. rujna do 2. listopada. Start prve etape bit će u Osijeku a cilj u Ludbregu. Utrka će završiti u nedjelju 2. listopada, kada će se voziti od Svete Nedelje do Zagreba.

Sedma biciklistička utrka CRO Race bit će najjača dosad. Naime, u Hrvatsku dolaze trojica od četvorice posljednjih pobjednika Tour de Francea, jedne od najjačih biciklističkih utrka na svijetu – Danac Jonas Vingegaard, Kolumbijac Egan Bernal i Britanac Geraint Thomas.

Start u Osijeku, cilj u Zagrebu

- Dolazi nam šest tzv. World teamova, a svaku od tih momčadi prati 10 milijuna ljudi na društvenim mrežama. Mogli smo dovesti još dva-tri World teama više, ali nije bilo novca za to. Vjerujem da će pobjednik CRO Racea doći iz jednog od šest World teamova jer oni u svojim momčadima imaju najbolje bicikliste, koji će voziti i kroz Hrvatsku - rekao je Vladimir Mihaljević, direktor utrke.

Urka će se održati od 27. rujna do 2. listopada. Start prve etape bit će u Osijeku a cilj u Ludbregu. Utrka će završiti u nedjelju 2. listopada, kada će se voziti od Svete Nedelje do Zagreba.

- Imamo sjajan termin utrke, između Vuelte, Svjetskog prvenstva i utrke Milano - Sanremo. Mi smo jedina etapna utrka u tom tjednu i zato nam dolaze tako kvalitetni biciklisti. Jako se veselim što svakim svojim izdanjem CRO Race u svakom segmentu napreduje. Ove godine natjecat će se neke od najboljih momčadi u svjetskom poretku i najzvučnija imena profesionalnog biciklizma. Snažna sportska manifestacija znači i veću prepoznatljivost za drugi dio priče koji se gradi oko CRO Racea od početka, a to je promocija Hrvatske kao turističke i cikloturističke destinacije. CRO Race je jedno od rijetkih natjecanja u koje su uključeni svi dijelovi Hrvatske, i unutrašnjost i primorje, i to ga čini posebnim - ističe Mihaljević.

Izravni prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O., televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 130 zemalja. Ovogodišnja biciklistička utrka CRO Race nudit će mnoga uzbuđenja, a jedno je od njih zasigurno i treća virtualna utrka za djecu, Kids CRO Race, koja se organizira s ciljem poticanja što više djece na rekreaciju i sport te stvaranja svijesti o pozitivnim učincima na zdravlje koje vožnja biciklom donosi društvu i pojedincima. Nastoji se promovirati i potaknuti razvoj niskougljičnog prometa te održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja. Kids CRO Race bit će održan sa startom u Osijeku te u gradovima koji su ciljevi etapa – Ludbregu, Zadru, Primoštenu, Crikvenici, Labinu i Zagrebu. Svaki dan bit će proglašeni najbolji natjecatelji, a najbolji mladi biciklisti u ukupnom poretku bit će proglašeni na završnoj ceremoniji u Zagrebu.

Četiri hrvatska aduta

Trenutačno je prijavljeno 140 biciklista s pet kontinenata, a među zvučnim momčadima natječu se prve dvije u trenutačnom svjetskom poretku – Ineos Grenadiers iz Velike Britanije te Jumbo-Visma iz Nizozemske. Ukupno će na utrci sudjelovati i četvorica Hrvata – Fran Miholjević koji je ove godine prešao u Bahrain Victorius, Carlo Jurišević (Ljubljana Gusto Santic), Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic) i Antonio Barać (Meridiana Kamen Team). Svi će se natjecatelji boriti za crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa. 

>> Hrvatska u infarktnom finalu svladala Mađarsku i postala prvak Europe!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije