Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kirilenko bolja u dva seta

Šprem zaustavljena u prvom kolu Roland Garrosa

Karolina Šprem
Reuters
23.05.2010.
u 16:44

Hrvatska tenisačica Karolina Šprem nije uspjela preskočiti prvu prepreku Roland Garrosa,u 1. ju je kolu porazila Ruskinja Marija Kirilenko sa 7:6(5), 6:4.

Prvi je set Varaždinka (103. na WTA ljestvici) izgubila u tie-breaku sa 7:5 iako je imala prednost 5:3, a u drugom se setu uspjela vratiti nakon breaka zaostatka, ali ne i potom ponovo obraniti svoj servis.

Naime, imala je Kirilenko (30. igračica svijeta) vodstvo 4-2 uz break viška, da bi se Šprem vratila i izjednačila rezultat, ali potom u devetom gemu izgubila svoj servis. U sljedećem gemu Kirilenko je uspjela osvojiti svoj servis bez većih problema i na kraju doći do druge pobjede nad hrvatskom tenisačicom u isto toliko međusobnih mečeva.

Ukupno je meč trajao jedan sat i 56 minuta, a Šprem je svoj servis gubila četiri puta. Interesantno, Šprem je imala više break-lopti, njih sedam i tri je iskoristila, dok je Kirilenko iskoristila sve svoje četiri break-prilike.

Od ostalih mečeva spomenimo glatku pobjedu braniteljice naslova, Ruskinje Svetlane Kuznjecove nad Rumunjkom Soranom Cirsteom i poraz desete nositeljice Bjeloruskinje Victorije Azarenke.

Kuznjecova je izgubila prvih šest poena i prva tri gema u meču protiv Cirstee, ali je potom nanizala devet uzastopnih gemova za uvjerljivu pobjedu 6:3, 6:1. Azarenka, prošlogodišnja četvrtfinalistica French Opena, zaustavljena je od nepostavljene Argentinke Gisele Dulko sa 6:1, 6:2 u meču u kojem je gubila svoj servis pet puta.

Za Dulko (45. tenisačicu svijeta) je pobjeda nad Azarenkom bila prva nakon što je na posljednja četiri turnira završavala svoje nastupe u prvim kolima.

Roland Garros, tenisačice, 1. kolo, (važniji rezultati):

Kuznjecova (6) – Cirstea 6:3, 6:1

Rezai (15) – El Tabakh 6:1, 6:1

Dulko – Azarenka (10) 6:1, 6:2

Amanmuradova – Martinez Sanchez 6:2, 6:4

Petkovic – Vesnina 4:6, 6:1, 6:4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije