Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska inspekcija:

Dinamu rok do 30. prosinca

Zdravko Mamić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
20.12.2013.
u 21:33

- Utvrđeno je da se pojedine odredbe Statuta GNK-a Dinamo nisu usklađene s odredbama Zakona o sportu

Prema obavijesti inspektorice Gradskog kontrolnog ureda Ane Matijević, koji je izašao na vidjelo 14. studenog, utvrđena je povreda članka 6, stavka 3 Zakona o udrugama, u kojem piše da unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog očitovanja volje članova. Sporna je činjenica da se obavijest Ane Matijević, više sportske inspektorice iz Gradskog ureda za kontrolu, razlikuje od rješenja kojeg su primili članovi udruge Zajedno za Dinamo.

- Provedenim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je GNK Dinamo postupio suprotno odredbama članka 24. stavak 6. Zakona o sportu. Zbog navedene činjenice, nadziranom pravnom subjektu i odgovornoj osobi izdan je prekršajni nalog. Nadalje, utvrđeno je da se pojedine odredbe Statuta GNK-a Dinamo nisu usklađene s odredbama Zakona o sportu, u smislu određivanja načina obavještavanja javnosti o radu kluba, određivanju broja članova Skupštine kluba i broja članova Izvršnog odbora kluba - rekao je Mirko Herak, pročelnik Gradskog kontrolnog ureda, dodavši:

- Nije određen kriterij po kojem se članovi Skupštine, na prijedlog IO-a, biraju iz redova: članova kluba, članova kluba kandidiranih putem povjerenika kluba, bivših igrača te sadašnjih i bivših trenera kluba, bivših funkcionara kluba te povjerenika kluba. Provedenim nadzorom utvrđena su odstupanja statutarnih odredbi s vrijedećim kaznenim zakonodavstvom o pravnim posljedicama pravomoćne osude i kaznenog postupka - istaknuo je Herak..   

Zaključak?

- Zbog navedenih činjenica doneseno je rješenje kojim se GNK-u Dinamo naređuje da u roku od 60 dana od dana dostave rješenja otkloni navedene nedostatke te da o tome, u naknadno propisanom roku od osam dana, obavijesti višu sportsku inspektoricu. Rok za ispunjavanje obveze iz rješenja jest 30. prosinca 2013. godine – istaknuo je Miro Herak.

Komentara 6

AB
abendblatt
09:38 21.12.2013.

Jovanoviceva osvetoljubivost.

SM
siki_miki
13:34 22.12.2013.

Mogao bi Maminjo izvisit ovaj put. Demokracija u klubu je zadnje sto mu odgovara.

LI
list68
09:05 21.12.2013.

Sad nas čeka konferencija za novinare, na kojoj će, svi koji ne navijaju za dynamo, biti optuženi da su "udbaši, anti-državni elementi, itd." No ovo izviješće, nikoga ne zabrinjava, puno "bonusa", dynamo uplaćuje, na raznorazne račune, da bi se nešto ozbiljnije moglo desiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije