Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO PRIZNANJE

Hrvatski treneri izradili novi sustav za Olimpijske igre

Marijo Možnik
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
19.05.2015.
u 14:40

Razmislit ću o tome da napustim višeboj i posvetim se samo konju s hvataljkama, istaknuo je Filip Ude

Veliko priznanje stiglo je u Hrvatsku iz Svjetskoga gimnastičkog saveza. Naime, usvojen je novi sustav gimnastičkih kvalifikacija za Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju 2020. godine. A novi sustav izradili su hrvatski stručnjaci, treneri naših najboljih vježbača - Tigran Gorički, Marijo Vukoja, Saša Solar i Vladimir Mađarević.

– Prije dvije godine sam u Lausanni predstavio taj program i jako mi je žao da se on neće primijeniti već za Olimpijske igre u Riju. Napravili smo program u kojem će specijalisti na spravama biti stavljeni na mjesto na kojem su odavno trebali biti i svi najbolji imat će priliku otići na OI. Ovo je veliki iskorak i vjetar u leđa nama kao naciji koja ima dosta specijalista koji su među najboljima na svijetu – istaknuo je Tigran Gorički, trener Marija Možnika, europskog prvaka na preči.

Gimnastičari više neće imati samo jednu priliku kvalificirati se na OI. Neće odlučujuće biti samo posljednje svjetsko prvenstvo prije Igara. Višebojci će uz dosadašnji sustav, da idu trojica medaljaša sa SP-­a, imati priliku otići i budu li među dva na kontinentalnim prvenstvima. Specijalisti po spravama kvalificirat će se osvoje li neku od tri medalje na SP­-u ili ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, a najbitnije od svega je što će se pomicati lista.

Primjerice, bude li Filip Ude na SP-­u četvrti na konju s hvataljkama, a netko od prve trojice Igre već izbori s momčadi ili višebojem, lista se pomiče. Isti je slučaj i sa Svjetskim kupom. Odredit će se tri svjetska kupa i ukupni pobjednici osigurat će vizu, no ako je pobjednik to već ostvario kroz SP ili kontinentalno prvenstvo, lista se ponovno pomiče.

– Oduševljen sam. To je sjajna vijest. Šteta što nije tako već za Igre u Riju. Imam 28 godina, planirao sam trenirati do 2020. godine, no time smo svi dobili motiv više i sigurno još nećemo razmišljati o mirovini – rekao je Možnik, a Filip Ude je dodao:

– Nadam se da ću do Tokija još vježbati.

>>Možnik postao prvi Hrvat sa europskim zlatom u gimnastici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije