Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plasman karijere

Sponzor Wilson Petri Martić pojačao ugovor

25.03.2018.
u 15:40

U dvoboju s naturaliziranom Francuskinjom Kristinom Mladenović, 19. tenisačicom svijeta, Splićanka je nakon velikog preokreta pobijedila sa 3:6, 6:4, 6:2.

Za razliku od hrvatskih nogometaša (izgubili su i seniori i juniori), hrvatski su tenisači i tenisačice u petak u Miamiju imali maksimalan učinak. Nakon Marina Čilića i Donne Vekić u treće kolo je ušla i Petra Martić.

U dvoboju s naturaliziranom Francuskinjom Kristinom Mladenović, 19. tenisačicom svijeta, Splićanka je nakon velikog preokreta pobijedila sa 3:6, 6:4, 6:2. Francuskinja ne samo da je dobila prvi set nego je i u drugom došla do breaka (2:0) te potom imala priliku za dupli break.

1/5

Tu kao da se Petri upalila lampica, pronašla je svoju igru, iz poena u poen zaigrala sve bolje i okrenula vodu na svoj mlin. Uzvratila je tako Francuskinji za poraz u njihovu jedinom dosadašnjem susretu – u Québecu 2013. godine.

Dvanaesta pobjeda

Petri je to bila 12. ovosezonska pobjeda (uz četiri poraza) i učinak se vidi. Ovoga je trenutka u tzv. poretku uživo 35. tenisačica svijeta (+5), što znači da joj se nakon Miamija smiješi novi najbolji plasman. I bez te ilustracije s renkingom može se reći da 27-godišnja Dućanka igra svoj najbolji tenis. Zdravstveni problemi (ponajprije s leđima) nisu Petri dopustili da se proteklih godina razmaše, ali sada je ona iskusnija i bolje se zna čuvati. I sponzori su prepoznali njezin potencijal, pa je Wilson ovih dana “pojačao” ugovor s Petrom.

Velike zasluge za Petrinu renesansu ima i njezina trenerica iz Srbije 52-godišnja Biljana Veselinović. Bivša izbornica Fed kup reprezentacije Srbije i trenerica mnogih igračica (Srebotnik, Šafarove, Petrove, Krunić...) i dosad je povremeno surađivala s Petrom, ali nakon što je prekinula treniranje Australke Gavrilove, mogla se u potpunosti posvetiti u ovom trenutku našoj najboljoj tenisačici.

Dobro odrađene pripreme

– Biljana je iskusna trenerica koja je već jako dugo na Touru. Dobro smo odradile pripreme, a što je najvažnije, sve je prošlo bez ozljeda pa sam stekla neki kontinuitet. Velika je Biljanina prednost to što poznaje sve moje suparnice i svojim savjetima mi puno pomaže prije izlaska na teren – istaknula je Petra objasnivši kako to konkretno izgleda:

– Ona gleda mečeve mojih suparnica, to se danas može pronaći na internetu, i priprema taktiku. Potom zajedno pogledamo nekoliko gemova i odlučimo kako bi bilo najbolje pristupiti meču.

Petra je uz novu trenericu očito dobila na samopouzdanju. Ove je godine pobijedila tri igračice iz Top 25 svjetskog tenisa. Da bi u Miamiju prošla dalje, morala bi doći i do četvrte takve pobjede jer je u borbi za četvrtfinale čeka Australka Ashleigh Barty, 20. tenisačica svijeta, s kojom se Petra dosad nije sastajala. No, Biljana će već pronaći neku taktiku... 

Komentara 3

Avatar southman
southman
16:44 25.03.2018.

Samo naprijed Petra i neka te ozljede zaobiđu !

KA
kajinx
17:39 25.03.2018.

Anton Filić, da li si ti ovo napisao: Sponzor Wilson Petri Martić...? Sav se naježim!

DU
Deleted user
17:50 25.03.2018.

Pa sigurno joj nisu pojacali ugovor zbog njene ljepote, ha, ha, ha........Mozda da ne plasi djecu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije