Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKO UZVRATILI

Split uzvraća Niki Kovaču i HNS-u: Kaznite nas kao i Mamića

Split Osijek
Tino Juric/PIXSELL
25.04.2013.
u 10:38

– Neka nas kazne u skladu s kriterijima prema su kojima su ovih dana kaznili izvršnog predsjednika Dinama – ironično poručuju s Parka mladeži

RNK Split reagirao je na izjave izbornika mlade reprezentacije Nike Kovača da Crveni ne puštaju svoje igrače na okupljanja nacionalne selekcije i da ih za to treba posebno moliti. Odgovor Splita prenosimo u cijelosti.

– Moramo reagirati na vrijeđanje izbornika mlade reprezentacije Nike Kovača koje je nedopustivo. Očito je lako pokazivati mišiće kad je Split u pitanju.

Mi kao klub ne igramo nikakve igrice i nismo mislili da je izbornik balav. Ako je on na temelju igrica postao izbornik i ne razumije stvarno stanje, to ne znači da mi u njima sudjelujemo.

Izrazito poštujemo reprezentaciju kao i svakog izbornika i čast nam je kad naši igrači nastupaju za nju. Nikad nismo komentirali pozivanje ili nepozivanje raznih igrača. Nismo komentirali ni kad su nam se igrači vraćali ozlijeđeni te kad nakon reprezentativnih nastupa nisu mjesecima bili u mogućnosti nastupati za klub.

Ozbiljan izbornik ne gradi odnose s klubovima na ovakav način. Ako ga je zanimala stvarna situacija, trebao ju je provjeriti. Galović nije trenirao do utorka na večer, a Rebić nije trenirao ni utorak ni srijedu te je njegov nastup protiv Lokomotive upitan.

Sinoć je Rebić utakmicu lige prvaka, koju su igrači zajedno odgledali, proveo u ležećem položaju, a mi smo ga trebali poslat na put do Zagreba i natrag samo da bi izbornik povjerovao u bolničke nalaze i mišljenje naše liječničke službe. Ako želi najbolje za naše igrače, onda mu njihovo zdravlje treba biti na prvom mjestu.

Ponavljamo, povjerenje i odnosi se ne grade na ovakav način. Dovoljno je bilo nazvati klub i raspitati se o stvarnom stanju ili u slučaju nepovjerenja poslati svoje liječnike da provjere zdravstveno stanje naših igrača. Istina mi nismo bili obvezni poslati igrače na ovo okupljanje, ali nije istina da to nismo htjeli.

Kad priča o pravu na sankcije prema nama kao klubu, mi ta njegova prava prihvaćamo i molimo da nas izbornik i savez ne štede u koliko smo zaslužili kaznu. Neka nas kazne u skladu s kriterijima prema su kojima su ovih dana kaznili izvršnog predsjednika Dinama.

Ponavljamo kao klub počašćeni smo kad naši igrači dobiju poziv za reprezentaciju, presretni kad igraju u nacionalnom dresu te smo žalosni kad ih zdravstveno stanje u tome onemogućava. Radnički nogometni klub Split potpuno je neovisan te nam nikakve igre nisu potrebne, ali nećemo trpjeti ni tuđe – piše u Splitovu priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije