Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski kup

Split u produžetku pobijedio Istru i izborio četvrtfinale

Istra - Split
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/14
25.10.2016.
u 19:48

Ranije u utorak plasman u četvrtfinale osigurali su Dinamo, koji je s minimalnih 2:1 (1:0) slavio na gostovanju kod trećeligaša Bjelovara, te Slaven Belupo koji je u Novigradu svladao istoimenog drugoligaša sa 1:0 (1:0)

Nogometaši Splita plasirali su se u četvrtfinale Kupa zahvaljujući 3:1 (1:1) pobjedi na gostovanju kod Istre 1961 u susretu osmine finala igranom u utorak u Puli.

Goste je u vodstvo doveo Ivan Pešić u 62. minuti, na 1:1 izjednačio je Asen Georgiev u 76., pa je pobjednik odlučen u dodatnih 30 minuta.

Gosti iz Splita su do prednosti od dva razlike stigli na samom početku produžetka, prvo je zabio Domagoj Boljat u 94., da bi Pešić svojim drugim golom u 96. postavio konačni rezultat.

Ranije u utorak plasman u četvrtfinale osigurali su Dinamo, koji je s minimalnih 2:1 (1:0) slavio na gostovanju kod trećeligaša Bjelovara, te Slaven Belupo koji je u Novigradu svladao istoimenog drugoligaša sa 1:0 (1:0).  

Dinamo je u Bjelovaru poveo pogotkom Marija Šituma u 14. minuti, a u 71. je Ante Ćorić povisio na 2:0. No, Bjelovar je u 81. minuti preko Franje Jakovića smanjio na 2:1.

Bjelovarci su tijekom dvoboja dvaput pogodili gredu Dinamova gola, a u posljednjoj sekundi utakmice Mario Rajić nije uspio iskoristiti pogrešku gostujuće obrane, kad je izbio sam pred Šempera, ali je mladi vratar zaustavio njegov udarac.

Slaven Belupo je do pobjede u Novigradu stigao golom Mirka Ivanovskog s bijele točke u 32. minuti.

Preostalih pet utakmica osmine finala igrat će se u srijedu, a sastaju se: Rudeš - Rijeka (14 sati), Solin - Hajduk (14 sati), Vinogradar - Lokomotiva (14 sati), Inter - Cibalia (17 sati) i Šibenik - Osijek (17 sati).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije