Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE PA NE IDE

Split nadomak ispadanja iz ABA lige: Upisan još jedan neugodni poraz

Split: Polufinale Kupa Krešimira Ćosića KK SPlit - KK Furnir
Ivo Cagalj/PIXSELL
19.04.2021.
u 20:55

Split se nakon poraza našao u teškoj situaciji, sada ima isti skor kao i Borac (8-17), ali je slabiji u međusobnom susretu.

U susretu odgođenog 25. kola regionalne košarkaške ABA lige Split je na Gripama izgubio od Borca iz Čačka sa 74:86 ostavši bez važnih bodova u borbi za ostanak uoči zadnjeg kola.

Bio je to susret koji je direktno odlučivao koja će ekipa u doigravanje za ostanak u ABA ligi nakon što je Koper Primorska još u prosincu prošle godine izbačena iz lige.

Split se nakon poraza našao u teškoj situaciji, sada ima isti skor kao i Borac (8-17), ali je slabiji u međusobnom susretu.

Domaći sastav je bolje ušao u susret, međutim Borac je drugu četvrtinu dobio sa 10 razlike (28:18). Gosti su dobili i treću (26:22), te četvrtu dionicu (17:16) za konačnih +12.

Borac su do važne pobjede predvodili Aleksa Novaković sa 21 košem i pet skokova, te Duda Sanadze sa 15 koševa. Kod Splita najefikasniji su bili Roko Leni Ukić sa 16 koševa, Toni Perković sa 15 i Pavle Marčiković sa 11 koševa.

Na ljestvici ABA lige vodi Budućnost sa 46 bodova, Zadar je deveti (34), Split je na 11. mjestu (33), a Cibona drži 12. mjesto (32) koliko bodova ima i Krka na 13. mjestu.

Čak su četiri ekipe na osam pobjeda. Borac i Split imaju omjer 8-17, dok su Cibona i Krka na 8-16. Cibonu u utorak očekuje zaostala utakmica 23. kola protiv Cedevita Olimpije.

Komentara 1

OB
Oblivion
22:29 19.04.2021.

Na šta je spala Hrvatska košarka, to je jad od jada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije