Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Split i Lokomotiva remizirali, Jerko Leko promašio jedanaesterac

Split - Lokomotiva
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
05.12.2015.
u 19:05

Lokomotiva je povela već u 2. minuti kada Eros Grezda prizemnim udarcem iskosa s desetak metara pogodio sami kut vrata domaćina. U 39. minuti igrač gostiju Jerko Leko je promašio kazneni udarac, dok je Split svoj kazneni udarac u 65. minuti realizirao - strijelac je bio Antonio Mršić.

Dugo će se Jerko Leko sjećati 38. minuti i neiskorištenog jedanaesterca na gostovanju Lokomotive kod Splita. Na kraju je završilo 1:1 (0:1), a Leko je u toj 38. minuti promašio jedanesterac. Da je tada pogodio mrežu Splita, bilo bi 2:0 za Zagrepčana i teško bi momčadi Gorana Sablića došla do boda.

Naime, Eros Grezda već u 1. minuti doveo je Zagrepčane u vodstvo, bio je to njegov četvrti gol u posljednje tri utakmice. Ovako je Leko dao nadu Splitu, koji je bolje zaigrao i došao do boda nakon pogotka Mršića iz jedanaesterca u 66. minuti.

- Mi i Split smo u B ešalonu hrvatskog nogometa i da nam je netko ponudio neodlučeno prije utakmice svi bismo to prihvatili. Možda sam subjektivan, bili smo bliže pobjedi, nismo realizirali jedanaesterac kod vodstva od 1:0... Leko je preuzeo odgovornost, redovito puca i zabija, sad nije pogodio, ali to ne mijenja ništa za budućnost - rekao je trener Lokomotive Sreten Ćuk.

Mogao je Split do pobjede u samom finišu, Dario Rugašević odlično je proigrao Dražena Bagarića, ali prvi strijelac Splita nije uspio zatresti mrežu Zelenike. Tada je Split već bio s igračem manje, isključen je Vidović u 71. minuti zbog prekršaja nad Andrijaševićem. Dojam je da je Bebek bio prestrog, posebno kada se zna da je za krvnički start Blagojevića nad Fiolićem, još tamo u prvom poluvremenu, dao tek žuti karton.

- Vidović je bio prestrogo isključen. Ma, sve zajedno, s obzirom na okolnosti i poteškoće, nisam nezadovoljan bodom - kazao je trener Splita Goran Sablić.

Nije to bio dan našeg internacionalca, dodijelo je devet žutih kartona, jedan crveni, imao neke krive procjene...

- Bebek je međunarodni sudac, nije utjecao na rezultat, ali po mojoj procjeni prekršaj Blagojevića bio je za crveni karton - kazao je trener Lokomotive Sreten Ćuk.

SPLIT - Stadion u Parku mladeži. Vrijeme vlažno. Gledatelja 500. Sudac Ivan Bebek (Rijeka) 5.

Strijelci: 0:1 Grezda (1, Capan), 1:1 Mršić (66, 11 metara).

Split: Zagorac 6.5 - Oremuš 6, Majstorović 6.5, Rrahmani 6, Rugašević 6.5 - Blagojević 5 (od 63. Grubišić 6) - Pešić 6.5, Vidović 5.5, Mršić 6.5 (od 73. Obšivač -), Jukić 5.5 (od 46. Erceg 6) - Bagarić 6.5. Trener Goran Sablić.

Lokomotiva: Zelenika 6.5 - Bartolec 6, Prenga 6, Perić 6.5, Barišić 6 (od 75. Doležal -) - Leko 5, Capan 6.5 (od 53. Ćorić 6) - Grezda 7, Andrijašević 6.5, Fiolić 6.5 - Marić 6 (od 61. Bručić 5.5). Trener Sreten Ćuk.

Igrač utakmice: Eros Grezda.

Crveni karton: Vidović (71)

>> Dinamo golom u posljednjoj minuti svladao Hajduk!

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:30 06.12.2015.

Sjajna utakmica, lijepi golovi i promašaj Ljerka Leke dokazuje i pokazuje da čak i najbolji hrvatski igrače ponekad pogriješe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije