Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL Sjajne borbe, kakve Split još nije vidio, u subotu na Gripama

Splićanin Bilić boksa za titulu interkontinentalnoga prvaka

04.11.2008.
u 16:28

Bogat program i pravi boksački spektakl očekuje Splićane u subotu na Gripama. Mladi domaći borac Ante Bilić pokušat će osvojiti titulu interkontinentalnoga prvaka u velter-kategoriji po WBO verziji! Veliki je to trenutak za njega i njegov boksački klub Marjan koji stoji iza organizacije dvoboja.

Biliću će se u suprotnom kutu ringa naći Kazahstanac Andrei Yeskin. Morat će se Ante dobro oznojiti želi li do pobjede i laskave titule. Iako će biti najzanimljiviji jer u njemu nastupa domaći borac, neće to biti jedini veliki dvoboj koji će vidjeti gledatelji. U ringu će se ogledati i dvojica boksača u teškoj kategoriji za titulu prvaka Azije i Pacifika. Iskusni 37-godišnji Ukrajinac Aleksander Gurov neće imati lak posao s devet godina mlađim Rusom Valerijem Voloženinom. Obojica imaju sjajan rezultat, Guroc je od 40 dosadašnjih mečeva samo pet izgubio, a preostalih 35 pobijedio je nokautom! Njegov protivnik ima manje borbi iza sebe, ali je zato u svih 11 pobijedio.

– Ovo će biti pravi spektakl, ne sjećam se da je u Splitu ikada bilo organizirano nešto slično ovome.

- I na razini Hrvatske gotovo nemamo premca, nešto slično održalo se u Puli prije tri godine u Areni – kaže Krešo Sršen, predsjednik Boksačkoga kluba Marjan koji stoji iza organizacije spektakla.

Njegov klub velikim stopama kreće naprijed, imaju ponajbolju dvoranu u Hrvatskoj, koju su uredili po uzoru na američke dvorane u bivšemu atomskom sloništu na Mertojaku.

Njihov najpoznatiji borac Ante Bilić izići će u subotu iz tog skloništa i predstaviti se sugrađanima te pokazati što je naučio.

Zasigurno je sjajan kada se o njegovoj karijeri brine poznati ruski promotor German Titov.

Pobijedi li Bilić, Sršen će pokušati ostvariti nove i ambicioznije planove.

– U suradnji s Titovom otvorila bi se mogućnost da Ante pokuša osvojiti titulu europskog prvaka i to u novoj areni Spaladium – najavljuje Sršen.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije