Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR Nakon 10 i pol godina, Zadar svladao Hajduk

Splićanima su presudili njihovi odbačeni bili tići

zadar4-txt.jpg
import
27.10.2008.
u 17:29

Kada jednog suparnika pobijediš nakon punih 10 i pol godina, tijekom kojih se čak i na tvojem nogometnom stadionu taj suparnik ponašao u skladu s poznatom Cezarovom uzrečicom “dođoh, vidjeh i pobijedih”, zadovoljstvo pobjednika teško se može opisati.

Upravo tako osjećali su se nogometaši Zadra nakon jedne teške, ali slatke pobjede protiv Hajduka.

Sedam bodova
Zadovoljstvo je još veće zna li se da su uspjeli spojiti tri dobre utakmice u kojima su osvojili sedam bodova pa su se predzadnjem Interu iz Zaprešića približili na samo tri boda zaostatka.

Želju, htijenje i borbenost Zadrana u odnosu na njegovu momčad kao ključ pobjede prepoznao je te pohvalio i sada već bivši trener Hajduka Goran Vučević. Nebrojene čestitke na igri, znalački osmišljenoj i provedenoj taktici te osvojenim trima bodovima, dugo u noć primao je novi zadarski trener Ivica Datković.

On nije zaboravio podsjetiti kako je zapravo najviše truda morao uložiti da bi igračima već prežaljenog zadarskoga prvoligaša povratio moral i samopouzdanje.

Ključnim karikama u njegovu pobjedničkom stroju protiv Hajduka pokazali su se njegovi nekadašnji “bili tići”, odbačeni sinovi, strijelac jedinog i pobjedničkog pogotka Marin Ljubičić i vratar Andrija Vuković. Ljubičić je zapravo iskoristio jednu rukom sjajno izbačenu loptu vratara Vukovića.

– Naravno da mi takve akcije uigravamo na treninzima, ali treba imati i sreće da lopta uđe u gol s onakvim felšom. Čestitao bih svojim suigračima na borbenosti i pobjedi. Stajali smo jako čvrsto u obrani, usudio bih se reći i najčvršće dosada i to se vidjelo na terenu – istaknuo je Andrija Vuković koji je junakom postao u 78. minuti kada je mačjim refleksom obranio izvrstan udarac glavom Kalinića, prvog topnika lige.

Zanimljivo je kako je Vukoviću ovo bila tek treća ovosezonska utakmica na vratima Zadra, a dosada ga suparnički napadači nisu uspjeli svladati.

– Za to je zaslužna i momčad koliko i ja. Igramo sve bolje i čvršće, i to se odražava na rezultat. Moj je posao sačuvati mrežu netaknutom, zasad me krenulo i jako sam zadovoljan. No ovu utakmicu treba što prije zaboraviti i okrenuti se srijedi i domaćoj kup utakmici protiv Rijeke – istaknuo je Andrija Vuković.

Ozljeda Tomasova
Jedina loša stvar koja se Zadranima dogodila na nedjeljnom dalmatinskom derbiju bila je neugodna ozljeda veznjaka Marina Tomasova, na kojeg je brutalnim startom koljenom nasrnuo splitski stoper Pandža.

Srećom, pregled u Bolnici otkrio je samo veliki hematom i popucala mišićna vlakna međurebrenih mišića, što Tomasovu otežava disanje. Kada će se vratiti na travnjak, još se ne zna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije