Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3x3

Splićani drugi na Fibinom turniru u Madridu!

Statisti (1)
Foto:
1/4
24.09.2012.
u 13:28

Za fantastične haklere iz Splita igrali su Duje Kaliterna, Božidar Vrdoljak, Toni Mindoljević i Toni Vitali

Ekipa Statist iz Splita nastavila je svoj niz fenomenalnih uspjeha na 3x3 turnirima osvajanjem drugog mjesta na FIBA WORLD TOUR finalu u Miamiju. Počelo je osvajanjem INTERSPORT BASKET TOURA, čime su izborili pravo predstavljati Hrvatsku na FIBA EUROPE MASTERSU u Madridu. U Španjolskoj su osvojili prvo mjesto i izborili odlazak u Miami na turnir 12 najboljih svjetskih ekipa s kontinentalnih Mastersa u Sao Paolu, Vladivostoku, New Yorku, Istanbulu i Madridu.

Na turniru koji se igrao na poznatom South Beachu Splićani su u grupi pobijedili Miami (SAD) 13-12, San Juan (Portoriko) 17-13, Khabarovsk (Rusija) 22-7 i Neuquen (Argentina) 21-13, a izgubili od Buchuresta (Rumunjska) 20-17. U krugu tri ekipe s omjerom pobjeda i poraza 4-1, naši su imali najbolju koš razliku i kao prvoplasirani u grupi išli su direktno u polufinale. Tamo su igrali protiv starih znanaca iz Slovenije koje su još jednom nadigrali (12-9) i zasluženo ušli u veliko finale. U utakmici za titulu prvog WORLD TOUR FINAL turnira u povijesti izgubili su, nažalost, od Portorikanaca 20-16. Svakako treba istaknuti da je našoj ekipi u finalnoj utakmici nedostajalo i malo sreće jer je odlični Duje Kaliterna igrao ozlijeđen. Za fantastične haklere iz Splita osim njega igrali su Božidar Vrdoljak, Toni Mindoljević i Toni Vitali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije