Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK - ZAGREB 0:2

Špičić nakon godine dana zaigrao i zabio

23.11.2008.
u 18:40

Tresao je mreže Petar Krpan i za bijelo-plave i za pjesnike. Ipak u nedjelju nije dvojio koja je njegova momčad.

– Nadam se da će se Osijek uspjeti izvući iz ove situacije – rekao je član brončane generacije iz Francuske nakon prvih 45. minuta.

Prekinuli tradiciju
Njegova očekivanja na kraju se ipak nisu ostvarila. Stigao je kraj velike serije bijelo-plavih koji su u posljednjih mjesec dana skupili deset bodova uz impresivnu gol-razliku 12:3. Osijek je nakon tri uzastopne domaće pobjede prepustio bodove Zagrebu koji je posljednji puta u Gradskom vrtu slavio još 2. ožujka 2002. godine, kada je bilo 6:1, u sezoni u kojoj su osvojili svoj jedini naslov prvaka Hrvatske. Zagreb je u Gradskom vrtu znalački došao do pobjede na krilima Matije Špičića, igrača koji godinu dana nije odigrao službenu utakmicu.

Ipak, ni poraz Osijeka Krpan nije doživio tragično. U Gradskom vrtu igra nova generacija koja će, kako vjeruje Krpan, biti sposobna napraviti veliki rezultat ako bude na okupu nekoliko sezona i koja je potvrdila da Osijek ima jako dobro omladinsku školu. Kostur momčadi čine Barišić, Miličević, Knežević, Vida i Jugović. Svi su oni s klubom potpisali višegodišnje ugovore i treba praviti okosnicu od te mlade ekipe. Prema Krpanu, nedostatak jednog iskusnog igrača u veznom redu najslabija je karika momčadi bijelo-plavih.

S jednim iskusnijim igračem Osijek bi bio u stanju napraviti pravi bum. Treba igrač koji će znati podviknuti na terenu.

Nedostajao Smoje
Vidjelo se koliko Osijeku nedostaje Ivo Smoje koji je autoritet tim mlađim igračima, koji ih zna motivirati. Steinbrückner je dobro posložio momčad, igra se agresivno svih 90 minuta i s još jednim iskusnim igračem u veznoj liniji ova mladost mogla bi vrlo brzo stasati u prave igrače.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije