Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u vaterpolu

Spektakl na Trgu otvorit će Karan himnom prvenstva

\'03.04.2007.....zagreb...spo....trg bana jelacica,docek svjetskih prvaka u vaterpolu..foto:marko prpic\'
VL
20.05.2010.
u 11:24

Europsko vaterpolsko prvenstvo u Zagrebu, koje će se od 29. kolovoza do 11. rujna održati na plivalištu Mladosti, imat će doista spektakularnu uvertiru.

U petak, 21. svibnja u 20 sati na Trgu bana Jelačića, počinje nešto što su organizatori nazvali "vaterpoliranjem" Zagreba.

Dupini postrojeni na Trgu

Javno ždrijebanje skupina EP-a (dvije po šest reprezentacija u muškom dijelu i po četiri u ženskom) bit će popraćeno nastupom glumica i glumaca iz mjuzikla "Za dobra stara vremena" a pjevat će i Goran Karan, Neno Belan i njegova skupina Fiumens te mnogi drugi gosti čija imena organizatori još taje.

U Zagreb stižu čelnici Lena predvođeni predsjednikom Luksemburžaninom Noryjem Kruchtenom i direktorima Mađarom Laszlom Szakadatijem i Talijanom Marcom Birrijem, predsjednici i(li) izbornici reprezentacija sudionica te mnogi drugi gosti. Na Trgu će, naravno, biti i kompletne reprezentacije Hrvatske, muška i ženska, na čelu s izbornicima Ratkom Rudićem i Miloradom Damjanićem.

Što se samog ždrijeba tiče, u bubnju će u muškoj konkurenciji biti 12, a u ženskoj osam reprezentacija. Kod vaterpolista to su: Crna Gora, Srbija, Mađarska, Hrvatska, Italija, Njemačka, Španjolska, Grčka, Rusija, Rumunjska, Makedonija i Turska. Kod vaterpolistica: Rusija, Španjolska, Mađarska, Italija, Nizozemska, Grčka, Njemačka i Hrvatska.

Po dvije reprezentacije iz istog kvalitetnog razreda (kod muškaraca Srbija i Crna Gora u prvom, Mađarska i Hrvatska u drugom) ne mogu biti u istoj skupini.

Izbjeći ćemo Mađarsku

– Dobro je da ćemo izbjeći Mađarsku te da nam u skupini neće biti i Srbija i Crna Gora, nego samo jedna od njih. U preostalom dijelu ždrijeb nam može biti povoljan ili manje povoljan, no želimo li biti najbolji, moramo biti spremni sučeliti se sa svakim od mogućih suparnika – kazao je hrvatski izbornik Ratko Rudić.

Što se vaterpolistica tiče, sve osim posljednjeg mjesta za našu će vrstu biti izniman uspjeh jer joj je to prvi nastup na nekom europskom prvenstvu. No, naše vaterpolistice obećavaju da će gristi od prve do posljednje minute.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije